Mai multe muzee au cont pe OnlyFans deoarece TikTok sau Facebook nu acceptă nudurile

De: Adrian Popa / 25.10.2021, 13:58
Mai multe muzee au cont pe OnlyFans deoarece TikTok sau Facebook nu acceptă nudurile

Un consorțiu de muzee din Viena și-a deschis cont pe platforma OnlyFans, care găzduiește mult conținut pentru adulți. Organizația a luat această decizie pentru a putea promova operele, printre care multe nuduri, din campania „Vienna Laid Bare” (trad.: „Viena dezgolită”), lansată recent.

Cei care se abonează la canalul OnlyFans al muzeelor pot câștiga un Vienna City Card (care oferă discounturi la transportul public) sau un bilet la una dintre instituțiile din consorțiu.

Helena Hartlauer, o purtătoare de cuvânt a Vienna Tourism Board, a declarat că muzeele au ales OnlyFans după ce conturile de social media le-au fost suspendate pentru că au postat nuduri, în cadrul campaniei.

În iulie, contul de TikTok al Muzeului Albertina a fost închis după ce instituția a publicat imagini cu opere de artă ale artistului japonez Nobuyoshi Araki.

„Viena și instituțiile sale sunt victimele unui nou val de pudoare – cu statui nud și alte opere de artă faimoase puse pe lista neagră din cauza regulilor rețelelor de socializare”, a transmis instituția vieneză.

Printre operele care pot fi admirate pe canalul de pe OnlyFans se numără unele de Egon Schiele (pictor austriac, adept al expresionismului) sau Koloman Moser (artist grafic).

Războiul dintre muzee și rețelele de socializare a început în urmă cu mult timp. În 2018, o organizație olandeză a ironizat Facebook pentru faptul că a interzis picturi nud realizate de celebrul artist Peter Paul Rubens.

În același an, justiția din Franța a decis că Facebook a cenzurat pe nedrept pictura „Origin of the World” a lui Gustave Courbet.

Sursa: Vice

Foto: Venus din Milo (Foto: Shutterstock)

CITEȘTE ȘI:

Bani făcuți de acasă: Platforma OnlyFans a explodat în popularitate în timpul pandemiei