Bani făcuți de acasă: Platforma OnlyFans a explodat în popularitate în timpul pandemiei

De: Adrian Popa / 28.12.2020, 07:00

Popularitatea platformei online OnlyFans a explodat în popularitate în timpul pandemiei, pe măsură ce tot mai multe persoane, nevoite să stea acasă, au căutat noi modalități de a câștiga bani sau de a-și rotunji veniturile.

OnlyFans este un site unde utilizatorii distribuie, contracost, conținut original. Platforma este populară în special pentru materialele pentru adulți pe care le găzduiește.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, serviciul are peste 1 milion de creatori de conținut și 85 de milioane de utilizatori înregistrați. Potrivit sursei citate, OnlyFans le-a plătit creatorilor mai mult de 2 miliarde de dolari în acest an.

Citește și: Top-modelul Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, a murit la 50 de ani

Recent, o tânără a declarat că a făcut 1,7 milioane de dolari pe OnlyFans, în pandemie. Olivia Blanco, în vârstă de 32 de ani, spune că nu a fost nevoită să facă videochat pentru a se îmbogăți. Ea susține că a câștigat o mulțime de bani pe site doar „vorbind murdar”, cu accent britanic, cu diferiți bărbați.

Celebritățile, precum Bella Thorne, pot face milioane de dolari în câteva zile pe site. Tana Mongeau, o vedetă de pe YouTube, a susținut recent că a câștigat 3 milioane de dolari într-o lună.

Majoritatea creatorilor de conținut de pe OnlyFans câștigă puțini bani

Potrivit companiei, doar 100 de persoane au câștigat mai mult de 1 milion de dolari pe site până acum.

Serviciul este folosit inclusiv de persoane cu studii avansate, pentru a-și rotunji veniturile. Printre acestea se numără Zahra Stardust, doctor în științe socio-legale.

OnlyFans înregistrează venituri percepând un comision de 20% din banii plătiți creatorilor de conținut de către fanii acestora.

Citește și: Liderul trupei Rammstein, Till Lindemann, și-a lansat un magazin erotic

Deși creșterea în popularitate a site-ului este spectaculoasă, Stardust spune că mulți creatori de conținut câștigă puțini bani pe platformă. De aceea, OnlyFans a redus recent suma minimă pentru care face plăți de la 500 de dolari la 200 de dolari, potrivit ei.

Compania susține, însă, că a făcut acest lucru pentru a le oferi creatorilor de conținut mai multă flexibilitate.

Sursa: The Guardian

Foto: Profimedia Images