„Mandibule”, o comedie savuroasă de Quentin Dupieux, are premiera în cinema pe 18 iunie

De: Ana Obretin / 15.06.2021, 15:30

„Mandibule/ Mandibules”, cel mai nou film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, ajunge în cinematografele românești pe 18 iunie, distribuit de Independența Film. Printre protagoniști se numără și Adèle Exarchopoulos, într-un rol inedit.

„Mandibule” spune povestea a doi prieteni de-o viață, tăntălăii Jean-Gab (David Marsais) și Manu (Grégoire Ludig), care descoperă o muscă gigantică în portbagajul unei mașini furate și decid s-o dreseze pentru a câștiga bani de pe urma ei.

Un road movie atipic, care se diferențiază de filmele de gen prin absurdul poveștii expuse, specifice regizorului francez Quentin Dupieux, „Mandibule” este o sinceră și ingenuă comedie despre prietenie, în care Adèle Exarchopoulos interpretează rolul unei tinere rămase cu sechele în urma unui accident, care vorbește foarte tare cu cei din jurul ei.

Filmul a avut premiera internațională la Festivalul de film de la Veneția în 2020 și a atras atenția presei de specialitate, dar și a publicului, amintind de „Dumb and Dumber” și de„Beavis and Butt-Head”, iar prestația celor doi actori din rolurile principale le-a adus un premiu de interpretare la Festivalul de la Sitges (Spania).

Quentin Dupieux, celebru pentru îndrăzneala filmelor sale, caracterizate de comicul absurd generat de situații bizare și neașteptate, s-a născut în 1974, la Paris. La 18 ani și-a cumpărat primul sintetizator și a devenit cunoscut sub numele de scenă Mr. Oizo. Sub acest pseudonim a lansat single-ul de succes „Flat Beat”, în 1999. E regizor, interpret de muzică electronică și DJ.

În SUA a regizat comedii neconvenționale, ca “Rubber”, “Wrong, Wrong Cops” și “Reality”, iar în  Franța a început să facă filme din 2018: „Keep an Eye Out”, cu Benoît Poelvoorde și Grégoire Ludig, și „Deerskin”, cu Jean Dujardin și Adèle Haenel. Pentru realizarea temei muzicale a filmului „Mandibule” a colaborat cu formația britanică Metronomy.

În următoarele luni, Independența Film va lansa în cinematografele din România următoarele titluri: „Adieu les cons/ Adio, proștilor!” (r. Albert Dupontel), pe 9 iulie, „Gli anni più belli/ Anii noștri de glorie” (r. Gabriele Muccino), pe 6 august, „Nowhere Special” (r. Uberto Pasolini), pe 27 august, „Persian Lessons/ Lecții de persană” (r. Vadim Perelman), pe 17 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Coproducția România-Italia „Femei obișnuite” are premiera în cinema pe 2 iulie

Franciza “James Bond” va continua să aibă lansare cinematografică internațională

Foto: Independența Film