Maria Mirabela vorbește franceza

Apropo.ro / 06.02.2006, 11:00
Maria Mirabela vorbește franceza
O romanca cucerește Franța! Suna ușor bomastic numai ca de data aste e pe bune. Dupa ce în Romania nu se mai auzise de Medeea Marinescu mai nimic, în presa franceza au explodat dintr-o data zeci de articole despre romanca din ultimul film al lui Isabelle Mergault, "Je vous

O romanca cucerește Franța! Suna ușor bomastic numai ca de data aste e pe bune. Dupa ce în Romania nu se mai auzise de Medeea Marinescu mai nimic, în presa franceza au explodat dintr-o data zeci de articole despre romanca din ultimul film al lui Isabelle Mergault, „Je vous trouve tres beau”.

Filmul a fost lansat pe 11 ianuarie în Franța, și în doar doua saptamani a ajuns pe primul loc în Franța la încasari, cu peste un milion de intrari în cinematografe. Ca sa va faceți o idee despre succesul filmului, va spunem ca un film mega-mediatizat cum este „Moartea domnului Lazarescu”, lansat în Franța în același timp, a avut doar 11 mii de intrari. Medeea Marinescu (probabil ca v-o mai amintiți din „Maria Mirabela”) este personajul feminin din pelicula „Je vous trouve tres beau”. Actrița joaca rolul unei tinere mame singure, din Romania, care viseaza sa devina dansatoare și care ajunge sa traiasca în Franța alaturi de un fermier ramas vaduv.

Cum explici succesul filmului în Franța?

Adevarul e ca succesul asta depașește și așteptarile mele, și pe ale regizoarei. Este o comedie foarte subtila, povestea de dragoste a doi oameni singuri, ajunși la o oarecare maturitate. Michel Blanc (n.r.: partenerul Medeei din film) este un star în Franța. Eu eram o necunoscuta în Franța. Cand vine cineva din afara, daca nu se ridica la nivelul așteptarilor lor, îl dau la o parte fara nici un fel de reținere, dar în clipa cand le caștigi simpatia și încrederea total… Uite, în Paris Match, s-a spus despre mine ca sunt frumoasa, ceea ce nu s-a mai spus înainte…

Eee!

Nu, asta nu ține de modestie, nu sunt Linda Evangelista, sa ne înțelegem. Nu este o prima calitate de care sa te agați, ei m-au vazut și frumoasa dintr-o data.

Filmul a avut și o promovare buna…

Am avut promovare pe toate posturile. Am fost invitata la emisiuni matinale, la emisiuni de știri, am fost invitata la o emisiune pe France 2, a lui Thierry Ardisson, am fost pe toate canalele în fiecare zi. Erau afișe la toate intrarile de metrou.

Cu franceza cum te-ai descurcat?

Cum începi sa înoți într-un ocean, facand în prealabil doar pluta și un pic bras, cam așa am vorbit eu franceza. Sigur, vorbesc o franceza plina de greșeli, dar mi le-am asumat și oamenii în Franța au înțeles un lucru. Caștigasem simpatia și deja, o greșeala gramaticala era mai mult decat iertata, era o pata de culoare. Cand am fost invitata în emsiune la Thierry Ardisson, pe France 2, am cerut caști. Thierry a venit pana la mine la cabina, mi-a adus flori la cabina și m-a rugat sa fac un efort și sa vorbesc în limba franceza, cu greșelile pe care le voi face, dar sa vorbesc în limba franceza. Ardisson are din agresivitatea lui Andrei Gheorghe, fara perdea și fara menajamente și mi-a fost frica. De asta am și cerut casca la întalnirea cu el, dar el vazuse filmul înainte și placandu-i foarte mult, m-a iubit cu tot cu greșeli de gramatica.

În Romania la ce televiziuni ai fost?

Am fost la „Surprize Surprize”, înainte de premiera filmului și dupa aia trebuia sa fiu la emisiunea Mihaelei Radulescu care nu s-a mai facut, a avut ea probleme. M-au sunat foarte multe radiouri și reviste, ziare, unde am dat niște interviuri. Dar televiziunile nu prea s-au interesat de film.

Monica Barladeanu, în America, cu cele 10 minute în „Lost”, e pe toate coperțile revistelor, are interviuri, articole.

Da, foarte frumos. Eu nu o contest, e un lucru meritoriu sa patrunzi acolo. Dar sa nu uitam ca e totuși un serial de televiziune. Cinematografia e altceva. E un serial de televiziune, e un rol episodic, e un început, e foarte bine ca se vorbește. Probabil ca trebuie sa fii ancorat mai mult în lumea mondena. Monica Barladeanu este categoric o figura mondena.

Nu-ți dorești sa fii…

Mondena? Nu am visat niciodata. Sa fiu diva, nu, pentru ca nu am datele fizice necesare…

Exagerezi!

Hai sa-ți zic o chestie, am fost la niște petreceri mondene unde am fost invitata. Erau o gramada de persoane, despre care citesc prin ziare, iubite de fotbaliști, adica calitatea lor este ca sunt iubite de fotbaliști, sau ca și-au pus silicoane. Asta a devenit monden. Pe marele public nu-l intereseaza ca eu joc acum. Nu sunt o persoana interesanta din punct de vedere monden. Dar nu asta este dezideratul meu.

Afla mai multe despre Medeea Marinescu doar din

Tags: