Mark Lanegan, solistul Screaming Trees și membru Queens of the Stone Age, a murit la 57 de ani

De: Ana Obretin / 23.02.2022, 13:40
Mark Lanegan, solistul Screaming Trees și membru Queens of the Stone Age, a murit la 57 de ani

Mark Lanegan, solistul grupului de rock alternativ celebru în anii ’90 Screaming Trees, care a avut și o carieră solo prolifică, a murit marți.

Un mesaj pe contul oficial de Twitter al lui Lanegan a anunțat că acesta „a murit în locuința sa din Killarney, Irlanda”. Artistul avea 57 de ani.

Lanegan, născut în Washington, a fondat Screaming Trees împreună cu chitaristul Gary Lee Conner, basistul Van Conner și toboșarul Mark Pickerel, la mijlocul anilor ’80. În 1986, trupa a semnat un contract cu casa de discuri indie SST, după care a devenit parte a scenei grunge în ascensiune a zonei Seattle. În 1992 ajungea în zona mainstream, cu single-ul de pe albumul „Sweet Oblivion” „Nearly Lost You”. Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a comediei romantice „Singles”. Cântecul a ajuns pe locul 5 în topul Billboard Alternative Airplay, aceasta fiind una dintre cele patru apariții ale grupului în clasament, alături de „All I Know”, un alt hit, de pe albumul „Dust”, din 1996, potrivit The Hollywood Reporter.

În 2000, grupul s-a destrămat. Lanegan a activat mult timp solo, înregistrând succes cu seturi precum „Bubblegum”, din 2004, și „Blues Funeral”, din 2012. El a colaborat, de asemenea, cu mulți artiști alternative rock, inclusiv Queens of the Stone Age. 

CITEȘTE ȘI: Ivan Reitman, regizorul „Ghostbusters”, a murit la 75 de ani

Foto: Profimedia Images