Martin Scorsese va regiza un film biografic despre Grateful Dead, cu Jonah Hill în rolul lui Jerry Garcia

De: Nicoleta Lepădatu / 19.11.2021, 05:56
Martin Scorsese va regiza un film biografic despre Grateful Dead, cu Jonah Hill în rolul lui Jerry Garcia

Martin Scorsese va realiza un film  biografic despre Grateful Dead, iar Jonah Hill urmează să joace rolul liderului emblematic al trupei rock, Jerry Garcia.

Proiectul îi reunește pe Martin Scorsese și Jonah Hill pentru prima dată de la „Lupul de pe Wall Street” din 2013. Pe lângă regie, Scorsese va fi și producător alături de Hill.

Nu este clar ce perioadă din istoria trupei va urmări filmul care nu are încă un titlu. Grateful Dead a luat naștere în Palo Alto, California, în 1965 și a devenit unul dintre simbolurile cheie ale contraculturii încă de la lansarea albumului de debut în 1967, care a suprapus dragostea trupei pentru roots music cu perioada psihedelică prin care trecea arta în acele vremuri. Alături de Garcia, membrii fondatori au fost Bob Weir, Ron McKernan, Phil Lesh și Bill Kreutzmann. Generații întregi de „Deadheads” s-au adunat pentru a vedea cea mai bună „jam band” pe o perioadă de zeci de ani, până când moartea lui Garcia în 1995 a destrămat trupa. Dar moartea lui și despărțirea trupei au contribuit în mod surprinzător de puțin la diminuarea popularitatății Grateful Dead: melodiile lui Garcia au continuat să fie cântate de grupul derivat Dead & Company, care tocmai și-a încheiat cel mai recent turneu cu o serie de trei nopți sold-out la Hollywood Bowl.

Filmul este dezvoltat la Apple, unde Scorsese lucrează în prezent la următorul său film, „Killers of the Flower Moon”, o dramă cu Leonardo DiCaprio, Robert De Niro și Jesse Plemons în rolurile principale.

Scott Alexander și Larry Karaszewski, ale căror credite includ „The People v. O.J. Simpson”, „Ed Wood” și „Dolemite Is My Name” vor scrie scenariul.

Membrii supraviețuitori ai Grateful Dead se pare că și-au dat acordul pentru viitorul film, Weir, Kreutzmann, Lesh și Mickey Hart fiind producători executivi. Trixie Garcia, fiica lui Jerry Garcia, și managerul trupei Bernie Cahill vor fi și ei producători executivi, alături de Eric Eisner.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Martin Scorsese va produce un musical inspirat din viața compozitorului George Gershwin