Martin Scorsese va produce un musical inspirat din viața compozitorului George Gershwin

De: Loredana Toma / 23.04.2021, 17:14
Martin Scorsese va produce un musical inspirat din viața compozitorului George Gershwin

Martin Scorsese va produce musicalul  “Fascinating Rhythm”, care va fi inspirat din viața și cariera compozitorului George Gershwin, cunoscut pentru “Rhapsody in Blue” și “An American in Paris”, fără să fie un film biografic. Povestea este, de fapt, cea a unei femei și a călătoriei sale magice prin trecutul și prezentul orașului New York.

Pentru noua producție, Scorsese va face echipă cu producătorii de film Irwin Winkler și John Carney. Reprezentanții lui Gershwin sunt implicați și ei în proiect, iar muzica acestuia va fi principala componentă a filmului, care va împrumuta titlul uneia dintre cele mai cunoscute piese scrise de George Gershwin.

Carney, producătorul din spatele proiectelor “Once”, “Sing Street” și “Modern Love”, se va ocupa de regie și scenariu alături de Chris Cluess (“SCTV”, “Night Court”).

Scorsese voia de mult timp să facă un film despre George Gershwin

Potrivit Deadline, Scorsese și-a dorit de mult timp să realizeze un film despre Gershwin. La scurt timp după “Raging Bull”, unul dintre multele filme pentru care a colaborat cu Winkler, Scorsese urma să lucreze cu scenaristul Paul Schrader (“Taxi Driver”) la o biografie a lui Gershwin, însă, în cele din urmă, cei doi s-au implicat în alte proiecte.

Și Steven Spielberg a fost pe punctul de a realiza un film biografic despre cunoscutul compozitor, în 2010, cu  Zachary Quinto în rolul principal.

Scorsese și Winkler formează una dintre cele mai închegate echipe de producători și sunt cunoscuți pentru lungmetraje ca “Goodfellas”, “Silence” și “The Irishman”. Winkler este, de asemenea, cunoscut pentru producțiile “Rocky”, “They Shoot Horses, Don’t They?” și “The Right Stuff”.

Printre cele mai cunoscute compoziții ale lui George Gershwin se numără “Let’s Call the Whole Thing Off”, “Nice Work If You Can Get It” și “Summertime”, din show-ul “Porgy and Bess”. Gershwin, care a decedat în 1937, a compus numeroase opere pentru musicalurile de pe Broadway, inclusiv “Let ‘Em Eat Cake”, “Treasure Girl” și “Lady, Be Good”.  Tot el a mai scris și partiturile originale pentru musicalurile cu Fred Astaire “Shall We Dance” – pentru care a obținut și o nominalizare Oscar, pentru melodia “They Can’t Take That Away From Me” –  și “A Damsel in Distress”.

CITEȘTE ȘI: Martin Scorsese critică industria filmului: Cinema-ul este „devalorizat” la stadiul de „conținut”

Jamie Foxx va fi Mike Tyson într-o miniserie produsă de Martin Scorsese

Foto: Profimedia Images