Jamie Foxx va fi Mike Tyson într-o miniserie produsă de Martin Scorsese

De: Ana Obretin / 23.03.2021, 10:43
Jamie Foxx va fi Mike Tyson într-o miniserie produsă de Martin Scorsese

Actorul american Jamie Foxx va juca rolul pugilistului Mike Tyson într-o miniserie care va fi produsă de veteranul Martin Scorsese. Intitulată pur și simplu „Tyson”, miniseria nu are deocamdată un distribuitor, dar, fără îndoială, își va găsi rapid unul, având în vedere numele celebre care colaborează la realizarea ei. Antoine Fuqua va regiza producția biografică și va fi și producător executiv prin Fuqua Films.

Se pare că miniseria va acoperi toată viața turbulentului Mike Tyson, potrivit Variety. „Am căutat să-mi spun povestea de ceva timp”, a spus pugilistul. „Odată cu lansarea recentă a Legends Only League (un campionat înființat de Tyson, n.r.) și având în vedere entuziasmul fanilor după revenirea mea pe ring, simt că acum este momentul perfect. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu Martin, Antoine, Jamie și întreaga echipă creativă pentru a aduce publicului o serie care nu numai că surprinde călătoria mea profesională și personală, ci și care inspiră și amuză”, a mai spus acesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Foxx, premiat cu Grammy și Oscar printre altele, a vorbit deja despre implicarea sa într-un proiect dedicat lui Tyson, afirmând, anul trecut, că s-a antrenat foarte mult pentru rol, deși la acel moment i s-a spus că va fi mai degrabă un film biografic decât o miniserie.

Aceasta este a doua miniserie despre viața lui Tyson anunțată în ultima lună. Hulu a comandat o serie de opt episoade despre pugilist, dar Tyson a criticat vehement producția și a declarat că nu este implicat în ea.

Tyson a devenit celebru la nivel mondial când a devenit cel mai tânăr campion din istoria boxului în 1986, la vârsta de 20 de ani. A rămas o forță majoră în box mulți ani și este considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din toate timpurile. Dar viața sa în afara ringului a atras poate și mai multă atenție, Tyson devenind cunoscut pentru temperamentul său violent. Printre altele, el a fost acuzat de abuz psihic și fizic de prima sa soție, Robin Givens, și a fost condamnat pentru viol în 1992, în cele din urmă executând mai puțin de trei ani de închisoare.

A revenit în atenția publicului în ultimii ani, apărând în proiecte precum franciza cinematografică „The Hangover”, în propriul rol, dar și într-un one man show pe Broadway. El a vorbit deschis despre lupta sa cu tulburările mintale și abuzul de diferite substanțe. Cel mai recent, în ring, Tyson a avut un meci cu Roy Jones Jr., în noiembrie 2020, care s-a încheiat cu o remiză. Evenimentul a servit ca lansare a Legends Only League.

CITEȘTE ȘI: Mike Tyson, din nou pe marele ecran 

Mike Tyson: ”Am fost abuzat și batjocorit în copilărie”

Jamie Fox îl imită pe Michael Jackson, în lenjerie intimă

Foto: Profimedia Images