Mașina pe care a condus-o Paul Walker în primele două filme „Fast & Furious”, vândută la licitație cu 550.000 de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 23.06.2021, 06:57
Mașina pe care a condus-o Paul Walker în primele două filme „Fast & Furious”, vândută la licitație cu 550.000 de dolari

La aproape 20 de ani după ce a fost văzută pentru prima dată pe marele ecran în „Fast & Furious” din 2001, iconica mașină Toyota Supra portocalie, condusă de Paul Walker, s-a vândut cu 550.000 de dolari.

Toyota Supra din 1994, construită de legendarul Eddie Paul, a fost vândută la o licitație din Las Vegas, în weekend. Oferta câștigătoare a fost plasată prin telefon și identitatea celui care a intrat în posesia mașinii nu a fost dezvăluită.

Licitația a fost una dintre cele mai așteptate din ultimii ani, având în vedere obiectul scos la vânzare și s-au făcut o mulțime de oferte, mai bine de jumătate dintre ele, telefonic. Mașina a venit, potrivit licitatorului, cu „documentație extinsă”, inclusiv un certificat de autenticitate. Toyota Supra are motorul de serie 2JZ-GTE, folosit încă de la început pentru cascadoriile din timpul filmului.

„Mașina de 10 secunde” a fost condusă de Walker într-o scenă iconică din „Fast & Furious”, unde personajul lui Walker, Brian O’Connor, învinge un Ferrari într-o cursă improvizată de șosea, pe autostrada Pacific Coast, din Malibu. Walker a putut fi de asemenea văzut conducând această mașină portocalie strălucitoare și în continuarea din 2003  a seriei, „2 Fast 2 Furious”.


Cody Walker, fratele lui Paul, a vorbit cu publicația TMZ la începutul acestei luni despre licitație. Când a fost întrebat cât de mulți bani crede că ar aduce, Cody a spus râzând: „Nici nu vreau să speculez”. „Cred că este mașina pricipală cu care s-au făcut cascadoriile, așa că are toate piesele care o fac foarte rapidă, deci, este cu adevărat o afacere bună”, adăugând că o o versiune anterioară a costat 200.000 de dolari. Acesta a mai spus că, cel mai probabil, Paul nici nu ar fi visat ca se va ajunge la cel de-al nouălea film din serie acum mai bine de 20 de ani, când a început să filmeze pentru primul „Fast & Furious”.

Foto: motor1.com

CITEȘTE ȘI: Paul Walker, vedeta din „The Fast and The Furious”, a murit!