Matthew McConaughey, cotat cu șanse mari să devina guvernator al Texasului

De: Ana Obretin / 19.04.2021, 09:21
Matthew McConaughey, cotat cu șanse mari să devina guvernator al Texasului

Actorul Matthew McConaughey are mai multe șanse să devină noul guvernator al statului american Texas decât actualul titular, la alegerile care vor avea loc în toamnă.

Într-un sondaj efectuat la începutul acestei luni de Universitatea Texas din Tyler, 45% dintre respondenți au declarat că vor vota pentru McConaughey, comparativ cu 33% care au spus că își vor menține decizia de a-l sprijini pe Greg Abbott, guvernatorul actual, care este republican. Restul de 22% au declarat că vor vota pentru altcineva.

Totuși, McConaughey încă nu a intrat oficial în cursa pentru funcția de guvernator al Texasului, deși a declarat recent că ia cu „adevărat în considerare” această idee.

În timp ce cifrele par promițătoare pentru starul hollywoodian, acestea devin mai mici atunci când se ține seama de înclinațiile politice ale respondenților. Dintre cei 37% care s-au identificat drept republicani, doar 30% au declarat că îl vor sprijini pe McConaughey, comparativ cu 56% care vor vota pentru Abbott. Dintre cei 30% dintre alegătorii care s-au identificat drept democrați, două treimi au declarat că vor vota pentru McConaughey, în timp ce 8% l-ar sprijini pe Abbott. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre alegătorii democrați au declarat că vor vota pentru un candidat progresist, ceea ce ar scădea șansele lui McConaughey, care s-a declarat în trecut ca fiind de centru, scrie NME

Într-o declarație pentru Dallas Morning News, politologul Mark Owens, de la universitatea care a realizat sondajul, a spus că este posibil ca unii alegători ai lui Donald Trump, fostul președinte al SUA, ar putea căuta un nou nume celebru la care sa se conecteze. Matthew McConaughey are un avantaj pentru ca este celebru, dar și pentru diversele activitați caritabile în spijinul texanilor, spune acesta. 

Alegerile guvernamentale din statul Texas pentru 2022 sunt programate pentru noiembrie. Abbott și-a declarat deja intenția de a candida din partea Partidulu republican.

CITEȘTE ȘI: Matthew McConaughey revine la HBO cu continuarea producției „A Time to Kill”

Matthew McConaughey a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Matthew McConaughey, premiat de Cinemateca Americană

Dallas Buyers Club, cu Matthew McConaughey (apropotv.ro)

10 lucruri pe care nu ştiai despre Matthew Mcconaughey (apropotv.ro)

Foto: Profimedia Images