Membrii The Rolling Stones, onorați de Poșta britanică, cu o ediție specială de timbre

De: Ana Obretin / 11.01.2022, 09:49
Membrii The Rolling Stones, onorați de Poșta britanică, cu o ediție specială de timbre

Trupa The Rolling Stones va fi onorată, la a 60-a aniversare, cu un set de 12 timbre speciale, a dezvăluit Royal Mail, Poșta britanică.

Setul principal al seriei, de 8 timbre, le prezintă pe starurile rock în diferite locuri celebre unde au concertat de-a lungul carierei, cum ar fi Hyde Park din Londra, în iulie 1969, Düsseldorf, Germania, în octombrie 2017, și Tokyo, Japonia, în martie 1995.

CITEȘTE ȘI: The Rolling Stones, lider în topul turneelor cu cele mai mari încasări în 2021

Trupa Rolling Stones nu va mai interpreta piesa ”Brown Sugar”, un succes timp de 50 de ani. Care este motivul

Alte patru timbre prezintă două fotografii ale trupei și două postere promoționale folosite în turneele mondiale de-a lungul anilor, potrivit NME.

„Puține trupe din istoria rockului au reușit să-și croiască o carieră la fel de bogată și expansivă precum cea a The Rolling Stones. Au creat unele dintre cele mai emblematice albume ale muzicii moderne, cu spectacole live inovatoare pe măsură”, au arătat reprezentanții Royal Mail într-un comunicat.

The Rolling Stones este abia al patrulea grup care este onorat cu o colecție de timbre de Royal Mail

Anterior, doar trei trupe au mai fost astfel onorate de Royal Mail, The Beatles, în 2007, Pink Floyd, în 2016, și Queen, în 2020. Timbrele, precum și o gamă largă de articole de colecție care prezintă imaginile speciale, sunt disponibile pentru precomandă și vor intra în vânzare generală pe 20 ianuarie, prin Royal Mail.

Pentru a marca șase decenii de activitate a trupei, în octombrie 2021, Mick Jagger și Keith Richards au sărbătorit prima lor „întâlnire corectă”. Cei doi s-au angajat într-o conversație pe peronul gării din Dartford pe 17 octombrie 1961, iar restul a devenit istorie. The Rolling Stones a fost formată în 1962 și este, în prezent, una dintre trupele cu cele mai mari vânzări la nivel mondial, cu peste 200 de milioane de albume. Premiată cu patru Grammy, dintre care unul pentru întreaga activitate, trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989. Toboșarul trupei, Charlie Watts, a murit în august anul trecut, la 80 de ani.

CITEȘTE ȘI: Ronnie Wood, de la The Rolling Stones, diagnosticat cu o formă rară și agresivă de cancer

Foto: Profimedia Images