„Metronom” distins cu Premiul ‘Nechama Rivlin’ pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem Festival

De: Ana Obretin / 29.07.2022, 17:45

Metronom”, în regia lui Alexandru Belc, a fost distins cu Premiul ‘Nechama Rivlin’ pentru cel mai bun lungmetraj internațional la Jerusalem Film Festival. Juriul a acordat premiul pentru „puterea specială a filmului ce constă în „focusul său clar și punctul de vedere personal.”

Jerusalem FF a ajuns anul acesta la cea de-a 39 ediție și este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din regiune.

Filmul îi are în distribuție pe Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri și va avea premiera în cinematografe în toamna acestui an.

Alexandru Belc a debutat cu primul lui lungmetraj, „Metronom”, o producție Strada Film International, în selecția prestigiosului Festival de Film de la Cannes, în sectiunea Un Certain Regard.

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea „Metronom” de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață, se arată în sinopsisul filmului remis Apropo.

„Este o perioadă pe care am cunoscut-o la început prin muzică:  Janis Joplin, Doors, Mircea Florian… Filmul e povestea unei generații care a râvnit la libertate, o generație pusă la încercare de regimul comunist al anilor ‘70. E o poveste de iubire între doi adolescenți dar și o poveste personală despre trădare, libertate, iertare”, declară Alexandru Belc, ce semnează scenariul și regia filmului.

CITEȘTE ȘI: „R.M.N.”, de Cristian Mungiu, selectat în competiția oficială la Cannes 

Documentarul Netflix „Halftime” despre Jennifer Lopez, în premieră mondială în deschiderea Tribeca Festival

Foto: The Shape of E