MGM, compania care deține drepturile pentru “James Bond”, scoasă la vânzare

De: Ana Obretin / 22.12.2020, 08:49
MGM, compania care deține drepturile pentru “James Bond”, scoasă la vânzare

MGM Holdings, compania care deține drepturile pentru francize ca “James Bond” și “Rocky”, ar putea fi scoasă la vânzare, fiind estimată la 5,5 miliarde de dolari.

MGM ar fi apelat la două grupuri de investiții, Morgan Stanley și Lion Tree LLC, pentru a începe procesul formal de vânzare, potrivit The Wall Street Journal. Compania americană deține o arhivă impresionantă de peste 4.000 de filme și 17.000 de ore de producții TV, printre care se numără și francizele “The Pink Panther”, “Poltergeist”, “The Hobbit”, superproducții ca “Silence of the Lambs”, “Rain Main” și serialele “The Handmaid’s Tale” și “Vikings”. De asemenea, franciza “James Bond” a devenit un punct de referință de mai multe decenii.

Perspectiva scoaterii la vânzare a mai fost explorată în ultimii ani, dar, de data aceasta, MGM speră mai degrabă să atragă atenția din partea companiilor media și  a unor grupuri de investiții decât a altor studiouri de producție de la Hollywood. MGM are o lungă și complicată istorie, iar, în trecut, a preluat alte studiouri, dar și-a și vândut părți din arhivă unor companii. De exemplu, WarnerMedia deține în prezent drepturile asupra tuturor filmelor de dinainte de mai 1986 din catalogul MGM Holdings.

Vânzarea MGM ar avea loc într-o perioadă în care se duce un adevărat război pentru conținuturi între numeroasele servicii de streaming apărute la Hollywood, motiv pentru care arhiva de filme reprezintă o țintă foarte atractivă. Nu se știe ce studiouri ar putea să se arate interesate în a prelua drepturile asupra arhivei MGM, dar cumpărătorul ar putea avea șansa de a avea o bună bază pentru noi conținuturi inspirate din branduri celebre. 

Printre filmele pe care MGM le are pregătite deja pentru lansare se numără “No Time to Die”, al 25-lea din franciza „James Bond” și ultimul în care apare Daniel Craig în rolul titular.

În urmă cu câteva săptămâni, Apple ar fi oferit pentru acest film între 350 și 400 de milioane de dolari. De asemenea, MGM mai are pregătite “Candyman”, remake-ul regizat de Jordan Peele, de la Universal Pictures, “Snake Eyes”, din seria “GI Joe”, și un musical cu Anne Hathaway din seria “Sesame Street”. MGM a confirmat anterior că ar putea dezvolta un al treilea film din seria “Legally Blonde”, o continuare a lungmetrajului “Tomb Raider”, din 2018, cu Alicia Vikander, iar în prezent produce noua peliculă regizată de George Miller (“Mad Max: Fury Road”), “Three Thousand Years of Longing”.

Informația privind scoaterea la vânzare a MGM nu a fost deocamdată confirmată de acționarul majoritar al companiei, Anchorage Capital. 

CITEȘTE ȘI: Black List 2020: Scenarii de filme dorite pe ecrane, dar care nu au intrat în producție

Foto: Profimedia

Tags: