Michael Douglas va juca rolul lui Benjamin Franklin într-un serial Apple TV+

De: Nicoleta Lepădatu / 01.03.2022, 08:41
Michael Douglas va juca rolul lui Benjamin Franklin într-un serial Apple TV+

Michael Douglas va juca rolul lui Benjamin Franklin într-o serie limitată pentru Apple TV+.

Actorul câștigător de Oscar și Emmy va juca în drama despre Benjamin Franklin și misiunea sa diplomatică în Franța în timpul Revoluției Americane. Michael Douglas va fi și unul dintre producătorii seriei limitate. Serialul, o coproducție a ITV Studios America și Apple Studios, se bazează pe cartea câștigătoarei premiului Pulitzer, Stacy Schiff, „A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America”.

Scenaristul câștigător de Emmy Kirk Ellis („John Adams”) adaptează cartea lui Schiff. Un alt premiat Emmy, Tim Van Patten („Boardwalk Empire”, „The Sopranos”) va fi regizor.

Serialul care nu are încă un nume va spune povestea unuia dintre cele mai mari pariuri din povestea vieții lui Franklin: la vârsta de 70 de ani și fără pregătire diplomatică, el a convins monarhia absolută a Franței să susțină experimentul american în democrație. În virtutea faimei, carismei și ingeniozității sale, Franklin a depășit spionii britanici, informatorii francezi și colegii ostili, toate în timp ce proiecta alianța franco-americană din 1778 și pacea finală cu Anglia din 1783. Fără munca sa în Franța, Statele Unite ale Americii probabil că nu ar fi câștigat Războiul de Independență.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Michael Douglas, premiat pentru contribuţia adusă industriei cinematografice