Miniseria noir suedeză „Moscow Noir” începe la Focus Sat TV pe 21 octombrie

De: Ana Obretin / 18.10.2021, 11:55
Miniseria noir suedeză

Miniseria noir suedeză „Moscow Noir”, bazată pe conflictul dintre Rusia și vestul Europei în zorii secolului 21, va fi difuzată la Focus Sat TV din 21 octombrie. Producția Canal+ Création Originale va avea premiera joi, de la ora 21.30.

Luni seară, de la ora 22.00, Focus Sat TV va difuza ultimele două episoade ale serialului „Paris Police 1900”. Sfârșitul poveștii îl arată pe șeful Poliției, Louis Lepine, un strateg versat, cum încearcă să iasă învingător din lupta cu Jules Guerin, susținătorul mișcării naționaliste și antisemite. În același timp, Puybaraud, inamicul declarat al lui Lepine, așteptă în culise pentru contextul favorabil, care îl va propulsa în funcția de prefect. La final, amanta fostului președinte, Marguerite Steinheil, este cu gândul la viitor și își joacă ultima carte, îndreptându-și atenția spre Lepine. În tot acest timp, ambițiosul detectiv Antoine Jouin descoperă că justiția nu este întotdeauna dreaptă. În Parisul unde crimele și păcatele se amestecă cu opulența și puritanismul, o serie de personaje fascinante se intersectează și își unesc forțele pentru a salva Franța dezvăluind astfel o fereastră prin care se arătă o altă epocă.

„Moscow Noir” (2018), un serial de 8 episoade, de o frumusețe glacială, urmărește declinul bancherului Tom Blixen (interpretat de Adam Pålsson, cunoscut și din rolul principal din seria „Young Wallander”) dintr-o viață relaxată și lipsită de griji a unui expatriat bogat în tenebrele morale ale Moscovei din 1999. Un thriller dinamic, intens, profund și plin de subînțelesuri ce dezvăluie locuri și timpuri unice, instantanee ale Rusiei moderne, ale vremurilor extreme și imprevizibile pe care le trăim, potrivit unui comunicat remis Apropo de Focus Sat TV.

O tranzacție riscantă îl aruncă pe bancherul de investiții suedez Tom Blixen în mijlocul unei bătălii între milionari, oligarhi și armatele lor private. Dușmanii și ucigașii ies la iveală asemenea unor păpuși Matrioșka, iar morții și minciunile se adună în jurul lui Tom. Un ajutor nesperat vine din partea procurorului rus Dmitri Skurov (Georg Nikoloff) priceput în a respecta ordinele fără să devieze de la propria busolă morală. Ajuns să trăiască în ruina vechii sale vieți, Tom este forțat să-și înfrunte în cele din urmă demonii.

Serialul este bazat pe romanul „Dirijorul din St. Petersburg”, scris de Camilla Grebe și Paul Leander-Engström, și a fost filmat în Lituania, dar include și scurte cadre din Moscova.

Focus Sat TV  oferă în exclusivitate seriale europene multipremiate, producții Canal+ Création Originale și este disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat.

CITEȘTE ȘI: Serialul „Paris Police 1900”, o privire în culisele întunecate ale epocii de aur franceze, pe Focus Sat TV

INTERVIU: Axel Gallant: „Focus Sat TV va oferi conținut exclusiv european, premium”

FotoȘ Focus Sat TV