Serialul „Paris Police 1900”, o privire în culisele întunecate ale epocii de aur franceze, pe Focus Sat TV

De: Ana Obretin / 05.10.2021, 10:57
Serialul „Paris Police 1900”, o privire în culisele întunecate ale epocii de aur franceze, pe Focus Sat TV

Focus Sat TV va transmite în exclusivitate un nou serial, „Paris Police 1900”, o producție Canal+ Création Originale, începând din 7 octombrie, câte două episoade, în zilele de luni și joi, de la ora 22.00.

Creat de celebrul autor de benzi desenate Fabien Nury („Tyler Cross: Black Rock“,„I Am Legion”, „Il était une fois en France”), serialul este un thriller de opt episoade care dezvăluie o versiune noir, plină de rafinament, sângeroasă și palpitantă a perioadei anilor 1900, total diferită de accepțiunea generală despre La Belle Époque.

Producătorii, alături de regizorul Julien Despaux, au creat un univers fascinant, cu decoruri concepute sub atenta supraveghere a lui Pierre Quefféléan (premiat cu César în 2018 pentru scenografia filmului „Au revoir là-haut”/ „La revedere acolo sus”), costume și accesorii ce aduc rafinament și savoare personajelor, alese de Anaïs Romand (premiată cu mai multe trofee César pentru costume), elemente ce construiesc specificul epocii și întregesc povestea. Foarte riguros documentat și stilizat, cu o distribuție inspirată și o intrigă bine construită, „Paris Police 1900” combină perfect ficțiunea cu istoria și investigațiile. Producția a avut un buget impresionant de 16 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis Apropo de Focus Sat.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU: Axel Gallant: „Focus Sat TV va oferi conținut exclusiv european, premium”

Serialul începe cu momentul morții președintelui francez Felix Faure în brațele amantei  sale. Prinsă între grupările de extremă dreaptă și antisemite, în pragul anarhiei, aflată sub “dictatura” patriarhatului, Franța nu s-a dovedit a fi niciodată atât de slăbită și cu o societate atât de refractară la schimbare. Pentru că situația tinde să escaladeze după tragica descoperire a trunchiului unei femei tinere într-o valiză care plutea pe Sena, șeful poliției ieșit la pensie, Louis Lépine (Marc Barbé), este repus în funcție urgent pentru a restaura ordinea în Paris.

Tânărul și ambițiosul detectiv Antoine Jouin, aflat la prima sa anchetă a unei crime, decide să lanseze o investigație chiar în sediul central al poliției. Pe de altă parte, Joseph Fiersi (Thibaut Evrard), un ofițer corupt cunoscut pentru șantaj și ucigaș plătit de polițiști sub acoperire, devine extrem de interesat de investigație și recurge la ajutorul curtezanei Meg Steinheil (Evelyne Brochu), care va începe să spioneze pentru el. În Parisul unde crimele și păcatele se amestecă cu opulența și puritanismul, o serie de personaje fascinante se vor intersecta și își vor uni forțele pentru a salva Franța.

Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV satelit Acces sau în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

CITEȘTE ȘI: Luna septembrie este premium la Focus Sat TV, cu „Pedagogul” și „ZeroZeroZero”

Foto: Focus Sat TV