Miniseria „Semne vitale”, despre provocările dintr-un spital din Barcelona în timpul pandemiei, la HBO Go

De: Ana Obretin / 27.01.2021, 19:40
Miniseria

Miniseria documentar „Semne vitale / Vitals. A True human story”, un portret profund și emoționant al vieții dintr-un spital din Barcelona în timpul pandemiei, va avea premiera pe 7 februarie la HBO Go.

Serialul în trei părți explorează provocările fizice și emoționale prin care trec pacienții și personalul, nu doar la serviciu, ci și acasă, alături de familiile lor și de cei dragi. Capturând poveștile foarte personale ale subiecților lui, regizorul Fèlix Colomer reamintește de capacitatea remarcabilă a omenirii de iubire și bunătate, atunci când se confruntă cu cele mai dure situații.

Miniseria este produsă de El Terrat (The Mediapro Studio) și Forest Film Studios pentru HBO Europe.

„Vitals” urmărește pacienți și membri ai personalului medical de la spitalul Parc Taulí din Sabadell, timp de câteva săptămâni, în perioada martie – iunie, în timpul celor mai dificile momente ale primului val al pandemiei. Documentarul merge dincolo de ideea de a vedea pacienții ca pe simple cifre și îi invită pe telespectatori să-i cunoască pe cei afectați de pandemie, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Pe lângă expunerea situațiilor din spital, regizorul merge și mai departe, dincolo de limitele spitalului și se alătură membrilor personalului medical în casele lor. Acolo ei trăiesc bucuria de a se reuni cu familiile lor, dar și frustrarea legată de indiferența lumii de afară. Miniseria asistă la modul în care familiile pacienților reacționează la cele mai emoționante conversații, apeluri video și momente de rămas-bun dureroase.

De când a început criza COVID-19, politicienii și media ne-au copleșit cu date. În fiecare zi, 500 de decese, 2.000 de infecții, 300 de internări la terapie intensivă, 200 de profesioniști medicali de care e nevoie în spitale… cifre. Vitals. A true human story. lasă deoparte cifrele și vorbește despre oameni. De exemplu, îi cunoaștem pe Alfredo și Matilde, un cuplu care, după 50 de ani, încă se iubesc la fel ca în prima zi în care s-au cunoscut, vedem dăruirea incredibilă a asistentelor medicale Silvia și Isa și auzim mărturii ale unora dintre pacienții care se luptă cu o moarte inevitabilă. Toți sunt vitali. Să învățăm de la ei este vital”, explică Fèlix Colomer, creatorul proiectului.

Hanka Kastelicová, VP Documentaries, HBO Europe, și producător executiv al proiectului, spune: Regizorul Fèlix Colomer a reușit să expună fragilitatea umană, dar și imensa putere a iubirii, a familiei, alături de devotamentul profesional și personal al personalului medical atunci când se confruntă cu un nou inamic necunoscut. ‘Vitals. A true human story.’ oferă o perspectivă profundă a momentelor foarte intime ale protagoniștilor săi și va rămâne o cronică excepțională a acestor vremuri de neuitat”.

Producători executivi pentru HBO Europe sunt Hanka Kastelicová, Miguel Salvat și Antony Root.

CITEȘTE ȘI: Un serial „Harry Potter” este în pregătire la HBO Max

Foto: HBO Go