Un serial „Harry Potter” este în pregătire la HBO Max

De: Loredana Toma / 26.01.2021, 10:11
Un serial

Platforma HBO Max dezvoltă un serial “Harry Potter”, potrivit unor surse apropiate proiectului.

Ideea ar fi apărut mai demult, însă abia acum au început să pună planul în mișcare. Deși încă nu au fost stabilite detaliile cu privire la scenariu, au fost purtate deja discuții cu mai mulți potențiali scenariști. Totodată, nu este clar încă nici care ar fi ideea principală a seriei și nici cu care parte din povestea “Harry Potter” s-ar începe, dacă planul va fi în cele din urmă concretizat, potrivit Variety.

Studiourile Warner Bros. neagă informația

Deși mai multe surse ale publicației Variety au confirmat că proiectul este în faza incipientă, studiourile Warner Bros. și platforma HBO Max au infirmat zvonurile. “Nu a început producția seriei ‘Harry Potter’ la studio”, au spus aceștia.

“Harry Potter” este una dintre cele mai cunoscute francize. Opt filme au fost realizate pe baza celor șapte romane ale autoarei britanice J. K. Rowling, vândute în peste 500 de milioane de copii la nivel mondial. La rândul lor, filmele au avut încasări de 8 miliarde de dolari la nivel mondial. De asemenea, au fost lansate două pelicule din seria „Fantastic Beasts”, a căror acțiune o precede pe cea din „Harry Potter”. Un al treilea film dintr-o serie de cinci va fi lansat în 2022.

Războiul dintre platformele de streaming este abia la început

Ideea de a produce o serie TV „Harry Potter” nu este deloc surprinzătoare, având în vedere faptul că războiul dintre platformele de streaming este abia la început. În ceea ce privește seriile originale, platforma HBO Max are deja multe show-uri în producție, inclusiv seria “Justice League Dark”, regizată de J.J. Abrams, precum și un serial inspirat din “The Shining”, la care regizorul lucrează cu compania de film Bad Robot Production.

CITEȘTE ȘI: A fost dezvăluit sinopsisul oficial al seriei Amazon “Lord of the Rings”

FOTO: Profimedia Images