Ministrul Culturii: Se caută soluții pentru organizarea de evenimente, concerte

De: Loredana Toma / 26.03.2021, 19:02
Ministrul Culturii: Se caută soluții pentru organizarea de evenimente, concerte

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, spune că se lucrează la un set de norme care să ofere soluții eficiente pentru organizarea marilor evenimente, precum concerte și festivaluri, pe perioada pandemiei, astfel încât acestea să nu mai fie complet interzise, ci să dispună de norme mai aspre.

„În acest moment, Ministerul Culturii lucrează la un set de norme pe care le va înainta sub formă de propunere către CNSU. Pe componenta evenimente, şi domnul premier şi-a exprimat dorinţa de a găsi soluţii pentru a nu mai exista întreruperi totale, ci înăspriri de norme, în funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică. Eu cred că, în raport şi cu avansarea campaniei de vaccinare, să putem implementa acest set de norme care să ofere predictibilitate”, a spus ministrul Culturii, aflat, vineri, la Sinaia, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că problema principală este lipsa de predictibilitate, din cauza căreia niciun organizator de concerte ori alte evenimente nu poate să știe în ce măsură se poate implica în angajarea unor costuri.

„În acest moment, predictibilitatea este problema numărul unu pentru că nimeni nu ştie în ce măsură se poate implica în angajarea unor costuri pentru a-şi organiza evenimentul şi pentru a-şi face planurile financiare şi organizatorice. De aceea, vom propune implementarea unui set de norme care să ofere predictibilitate şi acest set de norme să evite închiderea totală a evenimentelor”, a spus ministrul Bogdan Gheorghiu.

CITEȘTE ȘI: Modificări privind audiovizualul și cinematografia, în dezbatere publică. Ce se prevede pentru platformele de streaming

Foto: Profimedia Images