Morgan Freeman se află pe lista americanilor care au interdicție permanentă de a intra în Rusia

De: Nicoleta Lepădatu / 23.05.2022, 20:42
Morgan Freeman se află pe lista americanilor care au interdicție permanentă de a intra în Rusia

Morgan Freeman se află pe lista americanilor care au interdicție permanentă de a intra în Rusia, alături de alte 962 de persoane.

Freeman face acum parte din grupul care îi include pe Mark Zuckerberg, Hilary Clinton, Alexandria Ocasio-Cortez și regretatul John McCain, printre multe alte sute de persoane.

Decizia Rusiei este un răspuns la sancțiunile care i-au fost impuse de SUA după invazia Ucrainei de la începutul acestui an. Se pare că Morgan Freeman a fost adăugat pe listă după ce a apărut într-un videoclip din 2017 care acuză guvernul rus că interferează cu democrația americană.

Conform presei, actorul câștigător de Oscar a pus voce pe videoclipul promoțional pentru o organizație numită The Committee to Investigate Russia. Documentarul a fost regizat de autorul celebrului film „When Harry Met Sally”, Rob Reiner, care a fost, de asemenea, adăugat pe lista neagră a Kremlinului.

„Subliniem că acțiunile ostile întreprinse de Washington, care au efect de bumerang împotriva Statelor Unite, vor continua să primească o respingere adecvată”, a spus Ministerul de Externe rus.

Rusia a interzis anterior intrarea în țară a președintelui american Joe Biden și a vicepreședintelui Kamala Harris.

Morgan Freeman încă nu a comentat public această decizie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Serialul documentar „Mari Evadări cu Morgan Freeman”, din 7 martie în exclusivitate pe HISTORY Channel