Actorii Morgan Freeman, Al Pacino, Helen Mirren şi Danny DeVito vor face parte din distribuţia „Sniff”, o reinventare a filmului noir

De: Nicoleta Lepădatu / 08.09.2021, 13:44
Actorii Morgan Freeman, Al Pacino, Helen Mirren şi Danny DeVito vor face parte din distribuţia „Sniff”, o reinventare a filmului noir

Morgan Freeman, Al Pacino, Helen Mirren şi Danny DeVito vor juca împreună în producția „Sniff”, o reinterpretare rafinată a filmului noir.

Pelicula este regizată de Taylor Hackford, care a fost premiat cu Oscar pentru „Ray”. Lungmetrajul îl are în centru pe detectivul Joe Mulwray (jucat de Morgan Freeman) şi pe partenerul lui, William Keys (Danny DeVito), care investighează o comunitate exclusivistă de pensionari, după ce doi rezidenţi au murit în circumstanţe misterioase.

Ce porneşte ca un caz obişnuit se transformă într-unul straniu, detectivii descoperind o lume interlopă condusă de seiorul Harvey Stride (Al Pacino) şi executanta lui The Spider (Helen Mirren).

Scenariul este scris de Tom Grey, iar Adam Goodman şi Matt Skiena vor produce prin Dichotomy Creative Group împreună cu Taylor Hackford şi compania sa Anvil Films.

„Am fost întotdeauna un mare fan al filmului noir, dar nu am realizat cu adevărat unul”, a spus Taylor  Hackford. „Întregul concept al unui film noir într-o comunitate de pensionari de lux  este unul universal, pentru că acestea proliferează pe tot teritoriul Statelor Unite, pe măsură ce generația baby boomer ajunge la vârsta de retragere din activitate. Sunt mulți bani implicați, pentru că oamenii vor să trăiască într-un mediu frumos, așa cum este prezentat în toate broșurile. Ce a făcut scenaristul Tom Gray a fost să arate ce se ascundea sub acea suprafață poleită. ”

Hackford a adăugat: „Am crezut că este o idee strălucită și el a înțeles perfect natura filmului noir – povestea întunecată, personajele incredibil de întortocheate. L-am întâlnit pe scriitorul Tom Gray, am rezonat instant și am lucrat excelent împreună”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Morgan Freeman: „Dacă ai încredere în mine, vei face vaccinul”