Muzicianul Tony Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer

De: Ana Obretin / 01.02.2021, 17:48
Muzicianul Tony Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer

Muzicianul american Tony Bennett a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer. Cântărețul recompensat cu 16 premii Grammy, o legendă a muzicii jazz, în vârstă de 94 de ani, îi poate recunoaște în continuare pe membrii familiei, dar nu este întotdeauna sigur unde se află sau ce se întâmplă în jurul său.

Tony Bennett a fost diagnosticat cu teribila maladie în 2016, potrivit unui reportaj din publicația AARP. Soția acestuia, Susan Crow, a declarat în interviu că obiecte banale, precum o furculiță sau un set de chei, îl pot lăsa perplex. Medicul neurolog Gayatri Devi, de la spitalul Lenox Hill din Manhattan, New York, care l-a diagnosticat pe Bennett, a declarat: „Face atât de multe lucruri, la 94 de ani, pe care mulți oameni care nu suferă de demență nu le pot face. El este într-adevăr un simbol al speranței pentru cei care suferă de o tulburare cognitivă”.

Devi a încurajat puternic familia să-l sprijine pe Bennett să cânte atât timp cât el poate face acest lucru fără să sufere, întrucât această activitate „l-a ținut în picioare și, de asemenea, i-a stimulat creierul într-un mod semnificativ”. Cel mai recent, Bennett a cântat în public pe 11 martie 2020, în New Jersey. Ulterior, din cauza pandemiei, Bennett, ca majoritatea oamenilor, a rămas izolat acasă pentru a fi în siguranță. „Aceasta a fost o adevărată lovitură dintr-o perspectivă cognitivă”, a declarat Devi pentru AARP. „Memoria sa, înainte de pandemie, era mult mai bună. Și nu este singurul. Atât de mulți dintre pacienții mei sunt afectați negativ de izolare, de incapacitatea de a face lucrurile care contează pentru ei. Pentru cineva ca Tony Bennett, cântatul era foarte important”, a mai spus medicul. 

CITEȘTE ȘI: Tony Bennett, cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul Billboard

Foto: Profimedia Images