Natalie Imbruglia lansează primul său album din ultimii șase ani, “Firebird”

De: Loredana Toma / 19.06.2021, 09:10
Natalie Imbruglia lansează primul său album din ultimii șase ani, “Firebird”

Cântăreața de origine australiană Natalie Imbruglia revine pe scena muzicală după o absență de șase ani, cu un album și un prim single. Noul material discografic este “Firebird”, iar single-ul “Build It Better” este primul lansat dintre cele 14 piese ce alcătuiesc albumul.

Imbruglia a împărtășit vestea pe platformele de socializare online, împreună cu noul single, care vine la doi ani după ce a semnat un contract cu compania  Sony BMG. Noul proiect include o mulțime de colaborări cu artiști, printre care și chitaristul Albert Hammond Jr, membru al trupei The Strokes, cu care Natalie Imbruglia a fost văzută în studioul de înregistrări în 2019, dar și Romeo Stodart, de la The Magic Numbers, KT Tunstall, Eg White, Luke Fitton, Fiona Bevan, Rachel Furner (și mulți alții.

Natalie Imbruglia: “Mi-am regăsit vocea după o perioadă de blocaj artistic”

“Realizarea acestui album a fost o experiență profundă și satisfăcătoare. Trecând printr-o lungă perioadă care practic a fost una blocată în a scrie cântece, este îmbucurător să ajung în acest punct”, a spus artista, potrivit nme.com.

“Înaintea pandemiei, pe când eram la Londra, am început procesul de scriere pentru acest album, iar mai apoi am plecat la Nashville. Cu fiecare sesiune și cu fiecare colaborator nou, am început să-mi recapăt încrederea, să-mi regăsesc vocea și să creez sunetul și stilul care mi s-a părut mie autentic. A fost un adevărat privilegiu să colaborez cu asemenea talente pentru acest album. Aștept cu nerăbdare ca oamenii să-l poată asculta, pe 24 septembrie, când este data oficială de lansare”, a mai spus artista.

În urmă cu doi ani, Natalie Imbruglia a devenit și mamă pentru prima dată, la vârsta de 44 de ani, după ce a apelat la un donator de spermă anonim.

Imbruglia a devenit celebră în 1997, când a lansat propria versiune după o melodie norvegiană, “Torn”, pentru care a fost nominalizată la Grammy. Cel mai recent album lansat al său este „Male” (2015), cu coveruri ale unor piese care au fost interpretate în original de bărbați.

CITEȘTE ȘI : Printul Harry ii „face curte” cantaretei Natalie Imbruglia

Natalie Imbruglia, atrasă de băieții răi

Foto: Profimedia Images