National Geographic Wild găzduiește în iulie a 10-a ediție Sharkfest, un bloc special de programe

Apropo.ro / 01.07.2022, 14:23
National Geographic Wild găzduiește în iulie a 10-a ediție Sharkfest, un bloc special de programe

National Geographic WILD găzduiește în luna iulie a 10-a ediție anuală Sharkfest, un bloc de programe dedicate unuia dintre cei mai fascinanți prădători ai naturii.

Este cea mai captivantă și mai amplă ediție de până acum, cu peste 40 ore de programe în care uneori adevărul se dovedește a fi mai ciudat decât însăși ficțiunea, potrivit unui comunicat remis Apropo de National Geographic. Sharkfest debutează cu premiera documentarului „Fălci versus Bărci”, pe 2 iulie, de la 19:00, urmată de programul „Pui de rechin”, de la 20:00.

Sharkfest aduce sub lumina reflectoarelor informații științifice despre rechini, oferind publicului o mai bună înțelegere a celui mai impresionant prădător al oceanului, dezvăluind în același timp adevărata sa frumusețe, putere și mister.  Cele 17 programe ce vor avea premiera pe parcursul lunii iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la 19:00, vor prezenta date științifice captivante și imagini uimitoare cu peste 15 specii diferite de rechini din întreaga lume, inclusiv Insulele Galapagos, Costa Rica, Australia, Hawaii, Africa de Sud, Maldive, California, Massachusetts, Maine, Florida și multe altele.

Ceea ce face ca ediția din acest an să fie specială și diferită de orice alt bloc de programe de până acum este mixul desăvârșit de informații științifice sub semnătura unor cercetători de top și imagini spectaculoase surprinse de unii dintre cei mai buni videografi oceanici din domeniu. 

„Fălci versus Bărci” prezintă comportamentul rechinilor în momentul apropierii lor de ambarcatiunile plutitoare pe apă. O sumedenie de videoclipuri virale cu rechini albi care atacă bărci cu furie au făcut înconjurul lumii pe internet. De ce fac asta este răspunsul la care vor încerca să răspundă Dr. Dr. Mike Heithaus și Ph.D. Sara Casareto în această serie documentară. 

Din acest bloc de programe fac parte și documentarul „Pui de rechin”, în cadrul căruia sunt prezentate specii diferite de rechini, dinainte de a se naște și până în primele luni de viață învățând cum să evite pericolul, să găsească adăpost și să vâneze și seria „Când rechinii atacă” (șase episoade), care investighează ascensiunea atacurilor rechinilor din America de Nord. Oamenii de știință vor investiga ce cauzează creșterea alarmantă a întâlnirilor cu oameni și rechini prin relatări de primă mână, descoperind indicii și detalii care vor dezvălui misterul din spatele vârfului terifiant al atacului de rechin.

CITEȘTE ȘI: „Deep Fear”, thrillerul în care joacă Ed Westwick („Gossip Girl”) și Mădălina Ghenea, se filmează zilele acestea în Malta

Foto: National Geographic