Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile din „Network” și „Homicide: Life on the Street” a murit la 83 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 14.06.2021, 14:06
Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile din „Network” și „Homicide: Life on the Street” a murit la 83 de ani

Ned Beatty, originar din Kentucky a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun rol secundar în „Rețeaua” și a avut roluri memorabile și în „Nashville”, „All the President’s Men” și în două filme „Superman”.

Beatty, care a debutat în mod strălucit în lungmetrajul „Deliverance”, înainte de a se face remarcat în „Nashville”, „Network” și „Homicide: Life on the Street” ca unul dintre cei mai respectați actori ai generației salea a murit la vârsta de 83 de ani. Ned Beatty a murit duminică din cauze naturale la casa sa din Los Angeles, a declarat fiica sa Blossom Beatty, pentru The Hollywood Reporter.

Actorul l-a portretizat, de asemenea strălucit, pe soțul-avocat al lui Lily Tomlin în „Nashville” (1975), în regia lui Robert Altman, a fost un procuror alunecos din Miami în „All the President’s Men” (1976), celebra ecranizare în regia lui Alan J. Pakula și a provocat hohote de râs în rolul lui Otis, în „Superman” (1978) și continuarea sa din 1980.

În televiziune, Beatty a făcut un rog magistral ca Det. Stanley „The Big Man” Bolander, în producția NBC „Homicide: Life on the Street” și în calitate de capelan repartizat unui soldat american (Martin Sheen) în ultimele sale ore, în sumbrul telefilm NBC din 1974 , „The Execution of Private Slovik”.

Beatty avea o voce excelentă de bas, iar visul lui ca adolescent era să aibă o carieră în teatrul muzical. Una dintre interpretările sale rare ca solist i se datorează marelui tenor irlandez Josef Locke, în Hear My Song (1991).

În saga „Deliverance” (1972), în regia lui John Boorman, au jucat alături de Beatty, Burt Reynolds, Jon Voight și Ronny Cox în rolurile unor prieteni din Atlanta, care fac o călătorie într-o zonă de munte pentru a face canoe pe un râu.

Ned Beatty a spus că s-a îndoit că va face parte din distribuție, chiar și atunci când a luat prânzul cu Boorman, asistentul său și soțiile lor la într-un restaurant din New York. Veteran al teatrului local, Beatty nu fusese niciodată distribuit ntr-un lungmetraj.

CITEȘTE ȘI: OSCAR 2014: Detalii și fapte insolite din istoria premiilor

Foto: Profimedia Images