Netflix a fost dat în judecată de un furnizor de internet sud-coreean după creșterea traficului datorată vizionării serialului ”Squid Game”

De: Nicoleta Lepădatu / 06.10.2021, 08:14
Netflix a fost dat în judecată de un furnizor de internet sud-coreean după creșterea traficului datorată vizionării serialului ”Squid Game”

Netflix a fost dat în judecată de un furnizor de internet din Coreea de Sud, în urma unei creșteri foarte mari a traficului din cauza popularității unor seriale precum ”Squid Game” difuzate de rețeaua de streaming.

Drama care a debutat recent pe platformă s-a dovedit a fi un succes uriaș printre utilizatorii Netflix, în ultimele săptămâni, motiv pentru care furnizorul de internet SK Broadband îl acționează acum pe streamer în justiție pentru a plăti costurile legate de utilizarea sporită a rețelei și de lucrările de întreținere după o creștere a traficului din conținutul lor, scrie publicația nme.

În documentul prin care se cere trimiterea în judecată a streamerului, reprezentanții SK au spus că Netflix este al doilea cel mai mare generator de trafic din Coreea de Sud, după YouTube, și că alte companii mari, cum ar fi Amazon, Apple și Facebook plătesc toate taxe de utilizare a rețelei, spre deosebire de primii doi.

Ei susțin, de asemenea, că traficul de pe Netflix în rețea a crescut de 24 de ori la 1,2 trilioane de biți de date între mai 2018 și septembrie 2021, în parte datorită popularității unor seriale precum ”Squid Game”.

SK vrea ca Netflix să plătească retroactiv pentru utilizarea rețelei începând din mai 2018 și estimează că suma care le este datorată doar pentru 2020 se ridică la 27,2 miliarde de woni (17 milioane de lire sterline).

Ca răspuns la aceste acuzații, Netflix a spus într-o declarație de presă: „Vom examina cererea pe care SK Broadband a formulat-o împotriva noastră. Între timp, continuăm să căutăm un dialog deschis și să explorăm modalități de lucru cu SK Broadband pentru a asigura o experiență de streaming perfectă pentru clienții noștri comuni.”

Foto: Netflix

CITEȘTE ȘI: Netflix lansează o colecție de povești despre sustenabilitate, „Together for Our Planet”