Netflix a cumpărat primul studio de jocuri video și a lansat cinci producții pe mobil

De: Ana Obretin / 29.09.2021, 12:11
Netflix a cumpărat primul studio de jocuri video și a lansat cinci producții pe mobil

Netflix a cumpărat producătorul de jocuri video Night School Studio și a lansat cinci titluri pe mobil pe anumite piețe europene, a anunțat, marți, compania.

Gigantul media dorește diversificarea surselor de venituri pe fondul intensificării concurenței în spațiul de streaming. Night School Studio, prima achiziție în domeniul jocurilor video a companiei, este cunoscut mai ales pentru producția cu care a debutat pe piață, „Oxenfree”, un thriller supranatural cu adolescenți și o coloană sonoră ciudată. Titlurile studioului, disponibile pe PlayStation Sony (6758.T), Xbox, Microsoft (MSFT.O) Xbox, Nintendo Switch și PC-uri, vor fi primele non-mobile din noul portofoliu de jocuri video al gigantului de streaming.

„La fel ca serialele și filmele noastre, aceste jocuri vor fi incluse în abonamentului Netflix – toate fără reclame și fără achiziții în aplicație”, a transmis compania, citată de Reuters. Netflix a menționat planurile sale de a se lansa în domeniu în cel mai recent raport de activitate trimestrial, deoarece jucătorii mai noi, inclusiv Disney + și HBO Max, au câștigat rapid abonați, intensificând concurența în peisajul de streaming.

Compania a spus că a introdus titlurile „Stranger Things: 1984”, „Stranger Things 3: The Game”, „Card Blast”, „Teeter Up” și „Shooting Hoops” pe Android membrilor Netflix din Spania și Italia. Polonia, unde titlurile „Stranger Things” sunt deja disponibile, va primi celelalte trei titluri.

„Considerăm jocurile ca o altă nouă categorie de conținut pentru noi, similar cu extinderea noastră în filme originale, animație și televiziune fără scenariu”, a spus compania în scrisoarea remisă acționarilor. „Credem că este momentul potrivit pentru a afla mai multe despre modul în care membrii noștri apreciază jocurile”, se arăta în același document. 

CITEȘTE ȘI: Topul țărilor cu cel mai bun conținut Netflix. Unde se află România 

Netflix va cumpăra catalogul scriitorului de literatură pentru copii Roald Dahl

Netflix, acuzat de sexism. Streamerul a fost dat în judecată pentru 5 milioane de dolari, pentru o replică din „The Queen’s Gambit”

Foto: Profimedia Images