Netflix va cumpăra catalogul scriitorului de literatură pentru copii Roald Dahl

De: Ana Obretin / 22.09.2021, 10:30
Netflix va cumpăra catalogul scriitorului de literatură pentru copii Roald Dahl

La aproape trei ani după ce Netflix a semnat un acord cu The Roald Dahl Story Company pentru a crea un univers de lungmetraje animate bazate pe cărțile autorului, platforma de streaming este în discuții pentru a cumpăra creațiile în mod direct.

Nu se știe exact cât costă să deții drepturile asupra cărților cu Willy Wonka, BFG, Matilda și restul, dar, în 2018, The Hollywood Reporter a citat surse care susțineau că licențele simple pentru 16 titluri din catalog au costat Netflix mai mult de 100 de milioane de dolari.

Dacă se concretizează, aceasta ar putea fi cea mai mare tranzacție încheiată de Netflix. Este posibil ca un anunț în acest sens să fie făcut la evenimentul dedicat de platformă fanilor în acest weekend, Tudum.

În cadrul acordului actual, Taika Waititi lucrează la proiecte de seriale de animație bazate pe „Charlie și fabrica de ciocolată” și continuarea acesteia, „Charlie and the Great Glass Elevator”. De asemenea, vor fi produse două versiuni diferite ale volumului „Matilda”, inclusiv un film pentru marile ecrane, dar și un desen animat „BFG”.

Roald Dahl (1916 – 1990) este considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai buni scriitori de literatură pentru copii. Cărțile sale au fost vândute în peste 250 de milioane de exemplare. Anul trecut, familia acestuia și-a cerut scuze pentru niște declarații antisemite făcute de Dahl cu 30 de ani înainte. Într-un interviu acordat publicației New Statesman, Roald Dahl a spus: „Există o trăsătură în caracterul evreiesc care provoacă animozitate, poate este un fel de lipsă de generozitate faţă de neevrei”. „Chiar şi un nenorocit ca Hitler, doar nu i-a ales fără niciun motiv”, a mai spus scriitorul.

CITEȘTE ȘI: Ecranizări celebre ale cărților mai puțin cunoscute

40 de oameni faimoși și birourile lor

Foto: Profimedia Images