Orient Express a ajuns la Bucuresti (Poze)

De: Marian Andrei / 31.08.2009, 16:52
Celebrul tren de lux Orient Express, care circula pe ruta Paris-Istanbul, a ajuns in Bucuresti

Celebrul tren de lux Orient Express, care circula pe ruta Paris-Istanbul si care opreste in Romania o data pe an, a ajuns azi la Bucuresti dupa ce a oprit si la Sinaia.

Trenul are in componenta 14 vagoane de dormit, dar si vagoane de tip restaurant, bar si salon. O calatorie cu Orient Expresul, de la Paris la Istanbul, dureaza sase zile, iar un bilet costa peste 7.500 euro all inclusive.

Cei 96 de pasageri din tren sunt din Anglia, Franta, Italia, Germania, America de Sud, SUA si Australia, marea majoritate fiind oameni de afaceri sau membri ai unor familii nobiliare.

Trenul a intrat in tara pe la Statia CFR Curtici duminica seara, in jurul orei 23.30, si a stationat timp de aproximativ o ora, timp in care s-a facut si controlul de frontiera.

Azi dimineata, Orient Express-ul a oprit la Sinaia, unde pasagerii s-au recreeat vizitand imprejurimile. Trenul de lux a ajuns astazi, in jurul orei 14.00, la Bucuresti, unde este prevazut un tur al orasului, pasagerii urmand sa fie cazati la hotelul "Hilton".

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanta lunga pentru pasageri care a fost initial operata de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internationala de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori, traseul actual incluzand orasele Zurich, Viena, Budapesta, Sinaia, Bucuresti si Venetia.

Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, numele ei a devenit sinonim cu o calatorie luxoasa.

Vagoanele din componenta garniturii Orient Express sunt fabricate intre anii 1920-1930, sunt inscriptionate cu litere aurii si sunt restaurate cu fidelitate.

Regula generala pe care trebuie sa o respecte pasagerii este vestimentatia, care trebuie sa fie similara cu cea din anii 1920-1930.

 Traseul Orient Express de-a lungul timpului
 
 Orient Express
 Galerie foto

 

 

Foto: Cosmin Bararu