Nicki Minaj, dată în judecată pentru peste 200 de milioane de dolari, pentru plagiat

De: Loredana Toma / 05.01.2021, 16:56
Nicki Minaj, dată în judecată pentru peste 200 de milioane de dolari, pentru plagiat

Nicki Minaj a fost dată în judecată de un alt cântăreț de muzică rap, care o acuză de plagiat și îi cere despăgubiri de 200 de milioane de dolari. Jawara Headley, cunoscut sub numele de scenă Brinx Billions, spune că Minaj a copiat pentru piesa ei “Rich Sex” părți dintr-un cântec pe care el l-a scris în 2016. Piesa “Rich Sex” a fost inclusă pe albumul “Queen” pe care Minaj l-a lansat în 2018.

În instanță au fost chemate și companiile Universal Music Group, Young Money, fondată de Lil Wayne, și Cash Money.

Piesa “Rich Sex” a fost primul single lansat de pe albumul “Queen” și a atins poziția 24 în topurile de muzică hip-hop din SUA.

Problema lui Brinx Billions nu este că el nu a fost menționat drept compozitor al piesei, ci că dorește să i se recunoască toate calitățile, de autor, creator, compozitor și producător. În plus, acesta susține că hitul lui Minaj are același sound ca cea pe care el a scris-o în 2016 și că, la vremea respectivă, artista i-ar fi spus că piesa lui este foarte comercială și va avea succes global, potrivit TMZ.

Billions spune că el și Minaj se cunosc din 2007, când au făcut cunoștință pe platforma pe MySpace.

Între timp, Nicki Minaj a postat câteva poze cu bebelușul ei de trei luni, alături de o declarație înduioșătoare despre cum se simte ca proaspătă mamă și cât este de fericită alături de familia ei.

(Foto: Profimedia Images)

În vârstă de 38 de ani, nominalizată la Grammy, Minaj s-a căsătorit în august 2019 cu un prieten din copilărie, Kenneth Petty, un personaj controversat care are la activ o condamnare pentru infracțiune sexuală.

CITEȘTE ȘI: Rihanna a fost dată în judecată pentru plagiat

FOTO: Profimedia