Nicole Kidman a primit o derogare de la carantină din partea guvernului din Hong Kong

De: Nicoleta Lepădatu / 19.08.2021, 16:23
Nicole Kidman a primit o derogare de la carantină din partea guvernului din Hong Kong

Nicole Kidman a primit o derogare de la carantină din partea guvernului din Hong Kong, deşi în teritoriu sunt în vigoare măsuri foarte stricte impuse în contextul crizei sanitare.  Kidman a fost scutită de carantină, pentru a putea să filmeze pentru serialul Amazon „The Expats”.

În timp ce Hong Kong se pregătește de restricții mai draconice de călătorie Covid-19 începând de vineri, actrița australiană Nicole Kidman a primit o scutire de la guvern pentru a nu sta în carantină.

Scutirea a fost acordată pentru a-i permite să filmeze serialul Amazon „The Expats”, o acțiune care contrastează puternic cu carantina hotelieră obligatorie de până la trei săptămâni pe care trebuie să o respecte rezidenții după intrarea pe teritoriul autonom din China.

Vedeta, în vârstă de 54 de ani, a fost văzută la cumpărături și la filmări în fosta colonie britanică la câteva zile după sosirea de la Sydney, săptămâna trecută.

Fără să se refere direct la Nicole Kidman, reprezentanții guvernului din Hong Kong au răspuns joi după-amiază „întrebărilor privind scutirea de carantină a personalului din echipele din străinătate care fac filmări de locație în Hong Kong.

„În cazul în discuție s-a primit permisiunea de a călători în Hong Kong cu o scutire de carantină în scopul îndeplinirii activității profesionale desemnate, ținând seama de faptul că este favorabil menținerii funcționării și dezvoltării necesare a economiei Hong Kongului.”

Declarația a adăugat că persoanele cu astfel de scutiri trebuie să respecte în continuare măsurile anti-pandemice și alte condiții pentru a reduce la minimum contactul cu publicul și riscurile de transmitere. Acestea includ vaccinarea, cazarea desemnată, transportul privat, itinerariile prestabilite de lucru și testele Covid. Conform declarației oficiale, nu a fost identificată nicio încălcare a regulilor de către „personalul în cauză”.

Australia se luptă cu un focar al tulpinii Delta în mișcare rapidă și a raportat joi cea mai mare creștere într-o zi a infecțiilor cu Covid.

Hong Kong are unele dintre cele mai stricte cerințe de intrare la nivel global, persoanele sosite din țări considerate cu „risc ridicat” trebuie să stea în carantină obligatorie timp de 21 de zile într-un hotel desemnat, chiar dacă sunt vaccinate.

Foto: Profimedia Images

Citește și: Nicole Kidman și Javier Bardem, gata să-i aducă pe marile ecrane pe Lucille Ball și Desi Arnaz