Nike a obținut în justiție stoparea comercializării „pantofilor lui Satan”, promovați de Lil X Nas

De: Ana Obretin / 02.04.2021, 11:00
Nike a obținut în justiție stoparea comercializării

O instanță americană a dat câştig de cauză companiei Nike, după ce aceasta a cerut stoparea comercializării „pantofilor lui Satan” produși de o firmă newyorkeză în colaborare cu rapperul Lil Nas X.

Judecătorul Eric Komitee a luat decizia în favoarea Nike, joi, la trei zile după ce compania a acționat în instanță, pentru încălcarea mărcii comerciale, MSCHF Product Studio Inc, pentru punerea în vânzare a unei serii limitate de bascheți cu referințe satanice și conținând picături de sânge, dar și sigla „swoosh”, potrivit Unilad. Numele rapperului Lil Nas X nu a fost menționat în acest proces. 

„Pantofii lui Satan” au la bază designul Air Max 97 produs de compania Nike, căruia i-au fost adăugate câteva elemente distinctive, precum și câte o picătură de sânge injectată în talpă.

666 de perechi, la prețul de 1.018 dolari una, au fost puse în vânzare recent și s-au epuizat în mai puțin de un minut.

“MSCHF crede cu tărie în libertatea de expresie”, au spus reprezentanții companiei MSCHF într-un comunicat, înainte de proces. “Abia așteptăm să colaborăm cu Nike și instanța pentru a rezolva cazul cât mai rapid”, au spus aceștia.

După proces, niciuna dintre companii nu a comentat decizia. De altfel, MSCHF a scos o serie limitată cu acești pantofi și nu avea intenția să mai producă alții.

Potrivit CNN, un purtător de cuvânt al MSCHF a spus anterior că sângele injectat în talpa pantofilor a fost donat de membrii colectivului artistic, menționând că ei merg pe ideea că arta cere sacrificii: „Ne place să ne sacrificăm pentru arta noastră”. Ulterior, ei au explicat că echipa de creație a colectat sângele pe durata  unei săptămâni și s-au folosit ace cu care se realizează testele pentru determinarea glicemiei. Totodată, MSCHF a confirmat că Nike nu s-a implicat în niciun fel în producerea pantofilor.

CITEȘTE ȘI: Lil Nas X jonglează seducător între rai și iad în noul clip SF al cântecului “Montero (Call Me By Your Name)”

Bărbatul care își spune „Satana”, după ce s-a automutilat

Jay-Z, acuzat de practicarea satanismului (Video)

Foto: Profimedia Images