Piesa “Old Town Road” (Remix) a lui Lil Nas X a doborât recordul de discuri de platină

De: Loredana Toma / 12.01.2021, 11:39
Piesa “Old Town Road” (Remix) a lui Lil Nas X a doborât recordul de discuri de platină

Piesa “Old Town Road” (Remix) a lui Lil Nas X este, oficial, cântecul cu cele mai multe discuri de platină, 14. Certificarea cu un disc de platină se face atunci când un album atinge 1 milion de copii vândute, iar un cântec, două milioane de unități. Recordul anterior, de 13 discuri de platină, a fost stabilit de piesa “Despacito” a lui Luis Fonsi.

Piesa “Old Town Road” (Remix) este o colaborare cu Billy Ray Cyrus și a fost lansată pe 5 aprilie 2019 și a ajuns în topul Billboard Hot Country Songs. După o eliminare suspectă, piesa a revenit în clasament, , unde a stat 19 săptămâni, doborând recordul deținut de piesele “One Sweet Day”, semnată Mariah Carey și Boyz II Men, și “Despacito”, a lui Luis Fonsi și Daddy Yankee.

Lil Nas X: Părea că lumea întreagă îmi face o farsă

Lil Nas X a declarat pentru The Guardian că “succesul rapid a venit ca un vis sau ca un film și simțea că lumea întreagă îi face o farsă”. Artistul în vârstă de 21 de ani a primit două premii Grammy, unul pentru cel mai bun videoclip.

Cântărețul își va lansa curând un nou proiect, de pe care a dezvăluit deja titlurile câtorva piese – “Call Me By Your Name”, “One of Me”, “Titanic” și “Don’t Want It”. Pe 13 noiembrie și-a lansat melodia “Holiday”, care deja a fost primită cu succes, având peste 35 de milioane de vizualizări în mediul online.

CITEȘTE ȘI: Twenty One Pilots a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung clip muzical live

FOTO: Profimedia Images