O celebră formație rock și-a lansat propria criptomonedă

De: Adrian Popa / 10.12.2021, 17:23
O celebră formație rock și-a lansat propria criptomonedă

Cunoscuta formație rock Megadeth și-a lansat propria criptomonedă, numită $MEGA Coin.

Potrivit site-ului formației, moneda virtuală le va oferi fanilor care o dețin acces la o serie de avantaje și beneficii. Acesta nu e primul nume din muzică ce se aventurează în lumea crypto, care pare foarte promițătoare. Mulți alți artiști (ex.: Snoop Dogg, Lewis Capaldi, Grimes etc) au lansat NFT-uri, dar și criptomonede.

$MEGA Coin a fost integrată de formație în programul său Cyber Army, dedicat membrilor comunității. Cei din categoriile Premium și Digital vor primi monede virtuale gratuite de la Megadeth.

Cu cât va avea mai multe criptomonede $MEGA Coin, cu atât va fi mai mare accesul unui fan la conținutul exclusiv creat de formație, dar și la existența acesteia din spatele luminii reflectoarelor.

„Avem câteva lucruri speciale care vor veni în curând pentru deținătorii de $MEGA”, a promis Megadeth.

Unii fani au speculat că este vorba despre mostre din albumul mult așteptat pe care formația îl pregătește de ceva vreme.

Nu orice cripromonedă e ceea ce pare. Investitorii trebuie să fie atenți

Nu întotdeauna criptomonedele legate de fenomene culturale sunt ceea ce par. Moneda virtuală SQUID, apărută recent pentru a exploata popularitatea celebrului serial sud-coreean „Squid Game”, s-a dovedit a fi o înșelătorie.

Dezvoltatorii au dispărut cu banii investitorilor, peste 2,1 milioane de dolari.

În ceea ce privește NFT-urile lansate de artiști, mulți investitori le-au vândut pe mult mai puțin bani decât au dat pe ele. Un exemplu concret: unul vândut de rapperul A$AP Rocky cu 2.000 de dolari a fost tranzacționat ulterior pentru doar 900 de dolari.

Sursa: Megadeth