Miniseria „Rubirosa”, despre viața diplomatului care a fost model pentru James Bond, pe TVR 2

De: Ana Obretin / 25.05.2021, 16:04
Miniseria
Miniseria de televiziune „Rubirosa”, despre viața diplomatului care fost modelul real pentru personajul James Bond, va fi difuzată la TVR 2, de miercuri.
Pe parcursul a trei săptămâni, în fiecare miercuri şi joi, de la 21.10, la TVR 2 va fi prezentată povestea dominicanului Porfirio Rubirosa, devenit o legendă datorită aventurilor sale politice, sportive şi amoroase. Diplomat de carieră, susţinător al dictatorului Rafael Trujillo, Rubirosa a cutreierat întreaga lume în perioada 1930-1960, martor sau participant direct în războaie, revoluţii, lovituri de stat şi diverse comploturi politice. Marea lui pasiune pentru femei – a avut cinci soții oficiale şi zeci de amante, multe dintre ele actriţe celebre – era probabil egalată doar de obsesia pentru polo călare şi pentru maşinile de curse, cu care a participat chiar şi pe celebrul circuit de la Le Mans.

Conform presei latino-americane, Rubirosa a fost personajul real care l-a inspirat pe Ian Fleming să dea viaţă faimosului său spion britanic James Bond.

Rolul principal este interpretat de columbianul Manolo Cardona, cunoscut mai ales pentru roluri din telenovele.

Filmările s-au desfăşurat în Germania, Cuba, Statele Unite, Franța și Spania – unde au fost reconstituite diferitele momente istorice ale anilor ’30, cu întreaga lor încărcătură istorică reală – cu elemente de spionaj, politică, diplomaţie şi aventură.

CITEȘTE ȘI: „Friends: The Reunion” are premiera la HBO GO pe 27 mai

Prima imagine cu actorii care îi vor interpreta pe Harry și Meghan într-un nou film produs de Lifetime

Foto: TVR 2