O rochie purtată de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz”, descoperită după mai multe decenii, scoasă la licitație

De: Ana Obretin / 26.04.2022, 14:06
O rochie purtată de Judy Garland în

După zeci de ani de căutări, una dintre rochiile personajului Dorothy, interpretat de Judy Garland, din filmul american clasic „Vrăjitorul din Oz” a fost găsită și urmează să fie scoasă la licitație, luna viitoare.

Rochia a fost donată Universității Catolice din America în 1973, de actrița Mercedes McCambridge, dar mai târziu a dispărut. În timpul pandemiei COVID-19, un profesor pensionar s-a uitat prin niște cutii din biroul lui. „Și, iată, acolo era rochia”, a spus Helen Hall, unui dintre directorii casei de licitații Bonhams din Los Angeles, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Câteva obiecte aparținând actriței Marilyn Monroe au fost vândute cu aproape un milion de lire sterline la o licitație

Organizatorii licitației au spus că studioul de film MGM nu a ținut o evidență privind costumele folosite pentru film, dar cinci astfel de ținute au apărut de la lansarea peliculei, în 1939. Una a fost pierdută într-un incendiu, iar astfel au rămas patru dintre celebrele rochii cu imprimeu vichy albastru și alb.

Noua rochie este estimată la o sumă cuprinsă între 800.000 și 1,2 milioane de dolari.

O altă versiune a rochiei a fost vândută în 2015 pentru 1,5 milioane de dolari, au spus organizatorii licitației. Încasările vor fi destinate creării unui nou program de actorie cinematografică la universitate. Piesa din istoria filmului este scoasă la vânzare la evenimentul bianual Classic Hollywood, organizat de Bonhams, la Los Angeles, pe 24 mai. 

CITEȘTE ȘI: Mai multe obiecte aparținând cântăreței Amy Winehouse au fost vândute la licitație cu 4 milioane de dolari

Foto: Profimedia Images