Câteva obiecte aparținând actriței Marilyn Monroe au fost vândute cu aproape un milion de lire sterline la o licitație

De: Nicoleta Lepădatu / 20.07.2021, 17:54
Câteva obiecte aparținând actriței Marilyn Monroe au fost vândute cu aproape un milion de lire sterline la o licitație

Câteva obiecte aparținând actriței Marilyn Monroe, inclusiv faimoasa rochie cu buline din „The Seven Year Itch” și scenariul filmului cu adnotările ei ei scrise de mână s-au vândut la o licitație cu aproape 1 milion de lire sterline.

Costumele starletei au inclus un top și o fustă de mătase pe care a purtat-o în filmul „Bus Stop” și o rochie cu buline din „The Seven Year Itch”. Unul dintre cele mai fascinante articole vândute a fost scenariul adnotat de Monroe pentru „The Seven Year Itch”, care a inclus propriile ei însemnări pe marginea acestuia.

Cel mai scump articol al licitației a fost ținuta formată din topul verde cu dantela neagră peste și fusta neagră din mătase pe care actrița a purtat-o în  „Bus Stop” (1956) care au fost adjudecate cu suma de  290.000 de lire sterline. Outfitul a fost împrumutat de Madonna în 1991 pentru o ședință foto pentru revista Vanity Fair.

Rochia de mătase cu buline, pe care a purtat-o în „The Seven Year Itch” (1955), care are o etichetă cu „M.Monroe” scrisă de mână, s-a vândut cu  154.000 de lire sterline. Starleta o poartă atunci când își întâlnește potențialul iubit, interpretat de către Tom Ewell, în comedia romantică din 1955. A fost creată de designerul american de costume William Travilla, care a proiectat ținute pentru opt dintre filmele lui Marilyn Monroe. A realizat-o cu o serie de greutăți plasate strategic și cusute, pentru a o ajuta să se muleze în jurul celebrelor curbe ale actriței. Rochia a fost albă pe ecran, dar ulterior a fost vopsită în culoarea lavandei, fiind reutilizată de o altă actriță pentru o altă producție.

Rochia de sirenă încrustată cu perle a lui Monroe din „The Prince and the Showgirl” (1957) s-a vândut cu 113.000 de lire sterline, iar o rochie de mătase pe care a purtat-o pentru a promova „Some Like It Hot” (1959) a fost adjudecată cu 86.000 de lire sterline, în timp ce scenariul său adnotat pentru „The Seven Year Itch” a valorat 59.000 de lire sterline.

CITEȘTE ȘI: Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday, Mr President!”, una dintre cele mai iconice imagini ale vedetei

Foto: Profimedia images