„Oameni de treabă”, de Paul Negoescu, are premiera mondială la Festivalul de Film de la Sarajevo

De: Ana Obretin / 11.08.2022, 12:54

Comedia neagră „Oameni de treabă/ Men of Deeds” , cel mai nou lungmetraj al regizorului Paul Negoescu („O lună în Thailanda”, „Două lozuri”, „Povestea unui pierde-vară”), a fost selecționat în competiția Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo (12-19 august). Filmul va avea premiera mondială pe 14 august, ora 19:00, la Teatrul Național.

Din juriul competiției celei de-a 28-a ediții a festivalului fac parte: regizorul austriac Sebastian Meise, regizoarea, scenarista și producătoarea franceză Lucile Hadžihalilović, regizoarea și scenarista de origine croată Antoneta Alamat Kusijanović, actorul sârb Milan Marić și producătorul israelian Katriel Schory.

Regizat de Paul Negoescu și scris de Radu Romaniuc și Oana Tudor, filmul îi are în distribuție pe actorii Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și  Crina Semciuc și ne transpune într-o zonă rurală din Nordul României.

Filmat anul trecut în județul Botoșani, „Oameni de treabă” spune povestea lui Ilie (Iulian Postelnicu), polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e cutumă, și care, în urma unor serii de evenimente violente la care asistă și a tensiunilor care se acumulează, e nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală. Din distribuție mai fac parte: Daniel Busuioc, Annemarie Chertic, Oana Tudor și Vitalie Bichir.

În opinia regizorului, acesta este un film despre un om deconectat de realitate, care trăiește într-o lume ideală, construită de el. „Cred că fiecare dintre noi ne-am regăsit la un moment dat într-o situație similară, însă, în cazul „eroului” nostru, contactul cu realitatea vine abrupt, violent și, uneori, chiar comic.”, spune Paul Negoescu, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia, de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj, Bistra Kechedjieva, iar de coafură, Andreea Lupu. Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este coproducător, iar Ana Voicu, producător delegat.

Produs de Papillon Film și Tangaj Production (Romania), în coproducție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România), filmul va ajunge pe ma rile ecrane din România din 25 noiembrie, distribuit de Bold Film Studio.

CITEȘTE ȘI: Filme pe care unele celebrități nu le-au putut vedea până la capăt. Producția de la care Madonna a ieșit rușinată