Oscar 2022: Prezența la gală nu va fi condiționată de vaccinarea împotriva COVID-19

De: Nicoleta Lepădatu / 10.02.2022, 07:55
Oscar 2022: Prezența la gală nu va fi condiționată de vaccinarea împotriva COVID-19

Oscar 2022: Ceremonia de anul acesta a premiilor Academiei nu va cere participanților în persoană să furnizeze dovada vaccinării împotriva COVID-19, conform publicației Variety.

După o ceremonie din 2021 în care premiile Academiei au fost reduse la o adunare mai mică la Union Station din Los Angeles, Oscarurile se vor întoarce în cadrul tradițional din Dolby Theatre de pe Hollywood Boulevard pentru viitoarea ceremonie, pe 27 martie. Nu se știe încă dacă numărul de spectatori ar putea fi redus anul acesta.

Ceremonia de anul trecut a prezentat politici stricte de testare și purtare a măștii pentru participanții în persoană, în conformitate cu protocoalele de sănătate și siguranță. În anul care a trecut, vaccinurile împotriva virusului au devenit disponibile pe scară largă publicului. Cerințele  legate de dovada vaccinării au devenit obișnuite pentru evenimentele la scară largă, în special în Los Angeles.

Deși Academia va sugera participanților să fie vaccinați, ceremonia premiilor Oscar din 2022 va necesita, de asemenea, ca participanții să fie testați înainte de a participa, oaspeții nevaccinați având cerințe suplimentare și mai stricte de testare.

În conformitate cu această regulă, Academia respectă din punct de vedere tehnic politica de sănătate din Los Angeles privind „mega-evenimentele de interior”, care necesită fie vaccinare completă, fie teste COVID-19 negative în ziua evenimentului tuturor participanților cu vârsta de 2 ani și peste.

Se pare că Academia a ales să adopte o poziție mai puțin strictă cu privire la statutul de vaccinare, deoarece o politică de interzicere a accesului ar fi putut împiedica unii nominalizați sau prezentatori nevaccinați să participe la ceremonie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Oscar 2022: Lista completă a nominalizărilor

Oscar 2022: Kenneth Branagh devine prima persoană nominalizată la 7 categorii, devansându-i pe George Clooney și Walt Disney, care au avut câte 6

 

Tags: