Oscar 2022: Kristen Stewart și Kirsten Dunst printre actrițele nominalizate pentru prima dată în carieră

De: Nicoleta Lepădatu / 08.02.2022, 19:11
Oscar 2022: Kristen Stewart și Kirsten Dunst printre actrițele nominalizate pentru prima dată în carieră

Concurenții la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei au fost anunțați astăzi și Kirsten Dunst și Kristen Stewart se află printre nominalizați, pentru prima dată în carieră.

Kristen Stewart a obținut prima ei nominalizare pentru rolul Prințesei Diana din drama „Spencer” la categoria cea mai bună actriță, în timp ce categoria cea mai bună actriță în rol secundar găzduiește patru debutante anul acesta. Printre acestea se numără Kirsten Dunst pentru „The Power of the Dog”, lungmetrajul în regia lui Jane Campion, care conduce topul nominalizărilor generale cu 12. Jessie Buckley pentru „The Lost Daughter”, Aunjanue Ellis pentru „King Richard” și Ariana DeBose pentru „West Side Story” – în rolul Anitei, același rol pentru care a câștigat Rita Moreno statueta în 1962, când fusese nominalizată tot pentru prima dată în carieră.

La categoria cel mai bun actor în rol secundar sunt la fel de mulți nominalizați pentru prima dată, inclusiv Kodi Smit-McPhee („The Power of the Dog”), Troy Kotsur („CODA”), Ciarán Hinds („Belfast”) și Jesse Plemons („Power of the Dog”).

La categoria cea mai bună imagine, producătorii Philippe Rousselet, Fabrice Gianfermi și Patrick Wachsberger au primit toți primele nominalizări pentru „CODA”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

„Drive My Car” și „The Power of the Dog”, marii câștigători ai premiilor Los Angeles Film Critics Association

Globurile de Aur 2022: „The Power of the Dog”, „West Side Story” și „Succession”, marile câștigătoare la ediția din acest an