Oscar 2022: „The Power of the Dog” conduce cu un număr de 12 nominalizări

De: Nicoleta Lepădatu / 08.02.2022, 18:46
Oscar 2022: „The Power of the Dog” conduce cu un număr de 12 nominalizări

Oscar 2022: drama Netflix va concura pentru cel mai bun film alături de „Belfast”, „CODA”, „Don’t Look Up”, „Dune”, „Drive My Car”, „King Richard”, „Licorice Pizza”, „Nightmare Alley” și „West Side Story”.

„The Power of the Dog” de Jane Campion a avut cele mai multe nominalizări, 12, la cea de a 94-a ediție a Premiilor Academiei, anunțate astăzi.

Actorul Leslie Jordan, câștigător al premiului Emmy, și starul „Black-ish”, Tracee Ellis Ross, au anunțat nominalizările la toate cele 23 de categorii la Oscar într-o prezentare live. Pe lângă nominalizări, a fost anunțat faptul că ceremonia premiilor Oscar din 27 martie va avea loc la Dolby Theatre.

După ceremonia de anul trecut, care a avut loc în mare parte la Union Station și la Dolby Theatre din LA, ofertele cinematografice de anul acesta au reprezentat revenirea optimistă a Hollywood-ului la cinematograf – deși al doilea an de pandemie globală de coronavirus i-a forțat pe mulți să treacă direct pe rețelele de streaming.

Netflix are doi cei mai buni concurenți la trofeul pentru cel mai bun film în acest an, cu „Don’t Look Up” și „The Power of the Dog”.  Producțiile Warner Bros.’ „Dune” și „King Richard” au avut lansări simultane în cinematografe și pe HBO Max, în timp ce Apple TV+ a câștigat prima sa nominalizare la Oscar la categoria cea mai bună imagine cu hitul „CODA”. (Streamerul, lansat în noiembrie 2019, a avut și primele nominalizări la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat și cel mai bun sunet.) „Belfast”, „Drive My Car”,  „Licorice Pizza”, „Nightmare Alley ”și  „West Side Story” au avut lansări tradiționale în cinematografe.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Drive My Car” și „The Power of the Dog”, marii câștigători ai premiilor Los Angeles Film Critics Association

Globurile de Aur 2022: „The Power of the Dog”, „West Side Story” și „Succession”, marile câștigătoare la ediția din acest an