„Drive My Car” și „The Power of the Dog”, marii câștigători ai premiilor Los Angeles Film Critics Association

De: Ana Obretin / 19.12.2021, 10:31

Los Angeles Film Critics Association (LAFCA) a votat, sâmbătă, cele mai bune realizări în film în 2021, anunțând câștigătorii premiilor sale anuale pe contul de Twitter.

Organizația a desemnat drama regizată de Ryusuke Hamaguchi „Drive My Car” drept cel mai bun film al anului, în timp ce „The Power of the Dog”, de Jane Campion, ocupă locul secund.

LAFCA i-a inversat pe cei doi cineaști la categoria „cel mai bun regizor”, Jane Campion obținând marele premiu. Cu acest titlu, „Drive My Car” a devenit unul dintre cele 14 filme care au câștigat premiul principal oferit de LAFCA și de New York Film Critics Circle.

CITEȘTE ȘI: „Zola”, de Janicza Bravo, este lider în topul nominalizărilor la Film Independent Spirit Awards

Critics Choice Awards: „Belfast” și „West Side Story” domină topul nominalizărilor

Printre ceilalți câștigători de sâmbătă se numără Simon Rex, desemnat cel mai bun actor pentru rolul din „Red Rocket”, Penélope Cruz, numită cea mai bună actriță pentru partitura din „Parallel Mothers”. Premiile pentru cele mai bune roluri secundare au fost primite de Ariana DeBose, pentru „West Side Story”, și Vincent Lindon („Titane”) și Kodi Smit-McPhee („The Power of the Dog”).

După cum a fost anunțat anterior, Mel Brooks a primit premiul asociației pentru întreaga carieră, potrivit Variety.

Anul trecut, LAFCA a desemnat cel mai bun film pelicula lui Steve McQueen „Small Axe”. Chloé Zhao a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru „Nomadland”, care i-a adus apoi două premii Oscar, pentru cel mai bun cineast și cel mai bun lungmetraj.

La începutul acestei luni, New York Film Critics Circle (NYFCC) a numit-o pe Lady Gaga cea mai bună actriță, pentru rolul din „House of Gucci” de Ridley Scott, în timp ce Benedict Cumberbatch a luat acasă trofeul pentru cel mai bun actor, pentru „The Power of the Dog”, de Jane Campion. NYFCC a numit drama lui Ryusuke Hamaguchi „Drive My Car” drept cel mai bun film din 2021, iar Campion a primit premiul pentru cel mai bun regizor. 

Lista completă a câștigătorilor premiilor LAFCA se găsește AICI.

CITEȘTE ȘI: Coproducţia românească „Quo Vadis, Aida?”, cel mai bun film european în 2021, la gala premiilor Academiei Europene de Film

Foto: Profimedia Images