Critics Choice Awards: „Belfast” și „West Side Story” domină topul nominalizărilor

De: Ana Obretin / 15.12.2021, 10:10
Critics Choice Awards:

Lungmetrajele „Belfast”, de Kenneth Branagh, și „West Side Story”, de Steven Spielberg, domină topul nominalizărilor la cea de-a 27-a ediție a Critics Choice Awards, cu 11.

„Belfast”, cel mai personal film al lui Branagh de până acum, a fost nominalizat pentru cel mai bun lungmetraj, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu original. Distribuția a obținut, de asemenea, nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru Jamie Dornan și Ciarán Hinds, cea mai bună actriță în rol secundar, pentru Caitríona Balfe, cel mai bun actor tânăr, pentru Jude Hill, și cel mai bun ansamblu de actori. Filmul a mai primit nominalizări pentru imagine, scenografie și montaj, potrivit Variety.

CITEȘTE ȘI: Critics Choice Awards: „Succession” conduce în topul nominalizărilor pentru televiziune

Critics Choice Awards: „Nomadland”, cel mai bun film; „The Crown”, „The Queen’s Gambit”, cele mai bune producții TV

Globurile de Aur 2022: „Belfast”, „The Power of the Dog”, „Succession” conduc în topul nominalizărilor

Pe de altă parte, „West Side Story” a primit nominalizări pentru cel mai bun film și pentru regie. Ariana Debose și Rita Moreno au primit nominalizări pentru cea mai bună actriță în rol secundar, în timp ce nou-venita Rachel Zegler este candidată pentru premiul pentru cel mai bun actor tânăr. „West Side Story” a obținut, de asemenea, nominalizări pentru distribuție, costume, scenografie, montaj și imagine.

„Dune”, de Denis Villeneuve, și „The Power of the Dog”, de Jane Campion, au primit zece nominalizări fiecare. „Licorice Pizza” și „Nightmare Alley” urmează în topul nominalizărilor, cu câte opt, în timp ce „King Richard” și „Don’t Look Up” au obținut câte șase. Au fost și omisiuni notabile, printre care aclamata dramă „Passing” a Rebeccăi Hall, care nu a primit nicio nominalizare, la fel și Judi Dench („Belfast”) și Penelope Cruz („Madres Paralelas”). Nicolas Cage a fost un nominalizat surpriză pentru munca sa în filmul indie „Pig”.

„Suntem atât de mândri să onorăm această listă uimitoare de filme și oamenii incredibil de talentați care le-au realizat în această perioadă extrem de provocatoare”, a declarat CEO-ul Critics Choice Association, Joey Berlin. „Toți ochii vor fi ațintiți pe covorul roșu și sala de bal Fairmont Century Plaza pe 9 ianuarie, când cele mai mari vedete din film și televiziune se vor aduna pentru a sărbători pe cei mai buni dintre cei mai buni din divertisment din anul precedent. În cel mai sigur mediu posibil, evenimentul va marca revenirea genului de strălucire și farmec de care nu ne-am putut bucura de prea mult timp”, a mai spus acesta.

Câștigătorii vor fi dezvăluiți la gala Critics Choice Awards, găzduită de Taye Diggs și Nicole Byer și care va fi transmisă în direct pe The CW și TBS pe 9 ianuarie. 

Lista completă a nominalizărilor se găsește AICI.

Anul acesta, marii câștigători ai Critics Choice Awards au fost „Nomadland”, de Chloe Zhao, desemnat cel mai bun film, și „The Crown”, numit cel mai bun serial dramă. „Ted Lasso” a triumfat la categoria comedie, iar „The Queen’s Gambit” a primit premiul pentru cea mai bună miniserie.

CITEȘTE ȘI: „West Side Story”, „Dune”, „Don’t Look Up”, pe lista AFI a celor mai bune filme din 2021

Foto: Profimedia Images