Filmul „Belfast” al lui Kenneth Branagh a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

De: Nicoleta Lepădatu / 19.09.2021, 09:08
Filmul

Filmul „Belfast” al lui Kenneth Branagh a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto (TIFF) din acest an.

Platform Prize a fost acordat filmului „Yuni”, regizat de Kamila Andini, în timp ce câștigătorul People’s Choice Documentary Awarda a mers la „The Rescue”, regizat de E. Chai Vasarhelyi și Jimmy Chin. Premiul People’s Choice Midnight Madness a fost acordat lungmetrajului „Titane”, regizat de Julia Ducournau.

Drama „Belfast” spune povestea copilăriei unui băiat în timpul tumultului de la sfârșitul anilor 1960 în capitala Irlandei de Nord. Jamie Dornan și Caitriona Balfe interpretează un cuplu plin de farmec din clasa muncitoare prins în haosul general, iar Judi Dench și Ciaran Hinds îi înfățisează pe bunicii ironici și plini de viață.

„Prima noastră reprezentație a peliculei „Belfast” la TIFF a fost una dintre cele mai memorabile experiențe din întreaga mea carieră”, a spus Kenneth Branagh în discursul său de acceptare. „Faptul că atât de mulți iubitori de film canadieni s-au conectat atât de profund la „Belfast ”a fost absolut copleșitor pentru mine și pentru Jamie Dornan și am vorbit despre asta într-o noapte extraordinară de râs și lacrimi în acest minunat oraș. Mulțumim Focus Features și Universal pentru această realizare, au fost parteneri incredibili. Mulțumim Cameron Bailey, un nume irlandez dacă a existat vreodată unul, pentru că ne-a găzduit cu o astfel de bunătate și sensibilitate, care a impactat de la proiecționiști la voluntari și chiar întreaga echipă din acel oraș uimitor.”

„2021 a adus o selecție excepțională de filme care au entuziasmat publicul festivalului din întreaga lume”, au declarat Joana Vicente și Cameron Bailey, co-directori TIFF. „Am avut autori îndrăgiți alături de voci proaspete în film, inclusiv numeroase producții realizate de femei. TIFF a salutat presa, industria, vedetele internaționale și regizorii invitați înapoi în oraș și în cinematografe.”

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Kenneth Branagh va regiza un film despre grupul Bee Gees

„Întregalde‟, de Radu Muntean, la Festivalul de la Toronto. Filmul intră în cinema pe 6 august

“Colectiv”, de Alexander Nanau, premiat de criticii din Londra și Toronto