Kenneth Branagh va regiza un film despre grupul Bee Gees

De: Ana Obretin / 11.03.2021, 09:04
Kenneth Branagh va regiza un film despre grupul Bee Gees

Actorul și cineastul Kenneth Branagh a fost selectat pentru a regiza un film biografic despre grupul Bee Gees, pentru Paramount Pictures.

Lungmetrajul se va concentra asupra vieții și carierei grupului, de la începuturile modeste ale fraților Barry, Maurice și Robin Gibb până când au atins statutul de superstaruri. După primul lui hit plasat pe primul loc în topuri, “How Can You Mend a Broken Heart”, grupul Bee Gees a continuat să compună și să cânte sute de piese devenite populare și a lucrat la coloana sonoră a filmului „Saturday Night Fever”, lansat în 1977.  Ben Elton scrie scenariul pentru filmul biografic, ce nu are încă un titlu, potrivit Variety.

Grupul a fost subiectul unui documentar recent difuzat de HBO,  intitulat chiar “How Can You Mend a Broken Heart”, care a fost regizat de Frank Marshall. Barry Gibb, singurul membru supraviețuitor al trioului, a fost intervievat pentru acest documentar. Maurice Gibb a murit în 2003, iar Robin în 2012.

Amblin Entertainment, compania lui Steven Spielberg, va produce filmul împreună cu producătorul peliculei „Bohemian Rhapsody” Graham King, prin intermediul GK Films și Sister. Barry Gibb va fi producător executiv al acestui lungmetraj.

Kenneth Branagh, nominalizat de cinci ori la premiile Oscar, are mai multe filme în lucru, inclusiv drama britanică „Belfast” și „Death on the Nile”, care va fi lansat după o altă adaptare a unui roman de Agatha Christie, din 2017, „Murder on the Orient Express”. Recent, a mai regizat „Artemis Fowl”, „Cinderella” din 2015, cu Lily James, și „Thor” (2011), cu Chris Hemsworth. Branagh a primit un premiu Emmy pentru rolul principal în filmul TV „Conspiracy” și alte nominalizări la aceleași trofee pentru „Shackleton”, „Warm Springs” și „Wallander”.

CITEȘTE ȘI: Robin Gibb de la Bee Gees a murit  

Documentare muzicale costisitoare și așteptate cu nerăbdare în 2021 

Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical  

11 melodii care trezesc pacienții din comă

Foto: Profimedia Images