„Întregalde‟, de Radu Muntean, la Festivalul de la Toronto. Filmul intră în cinema pe 6 august

De: Ana Obretin / 29.07.2021, 11:06

„Întregalde‟, de Radu Muntean, va avea premiera nord-americană la Festivalul de Film de la Toronto. Pelicula, care a avut premiera mondială în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, explorează granițele altruismului într-un context în care oamenii își ating propriile limite.

Filmul lui Radu Muntean a fost inclus în secțiunea Contemporary World Cinema a festivalului canadian, dedicată lungmetrajelor realizate de regizori consacrați.

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

„Este un film în care altruismul personajelor principale, cu care acestea pornesc la pachet la începutul poveștii, e pus la încercare atunci cînd se pune problema propriei lor supraviețuiri. Natura, cu pădurea întunecată, noroiul, gaterul abandonat, văile către nimic, este aproape un personaj în film”, declara Radu Muntean.

Din distribuție fac parte Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu şi Alex Bogdan. 

„Întregalde” este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean și va avea premiera în cinematografele românești pe 6 august. Astfel, spectatorii din București, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Saturn, Sibiu și Timișoara vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul produs de Multi Media Est și distribuit de Voodoo Films, începând de săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitori.

Mai mult, aceștia se vor putea întâlni cu echipa filmului, după cum urmează:

29 iulie: Cluj Napoca, Casa de Cultură a Studenților, ora 18:30, proiecție în cadrul TIFF
30 iulie: Cluj Napoca, USAMV Open Air, ora 21:45, proiecție în cadrul TIFF
1 august: Ploiești, Cinema City Ploiești Shopping City, ora 19:00
2 august: București, Cinema Elvire Popesco, ora 19:30
4 august: Timișoara, Cinema City Shopping City, ora 19:00
5 august: Brăila, Cinema City, ora 19:00
6 august: Oradea, Cinema Palace, ora 18:15
6 august: Constanța, Cinema City City Park, ora 19:00
8 august: Sibiu, proiecție în cadrul TIFF Sibiu
10 august: Sfântul Gheorghe, proiecție în cadrul Anonimul
10 august: Alexandria, proiecție în cadrul Ideo Ideis
11 august: Bacău, Happy Cinema, ora 19:00
12 august: Iași, proiecție în cadrul Serilor Filmului Românesc
13 august: Botoșani, Happy Cinema, ora 19:00
14 august: Piatra Neamț, Cinema Mon Amour, ora 20:00
15 august: Focșani, Happy Cinema, ora 18:30
15 august: Buzău, Happy Cinema, ora 19:30

Înființat în 1976, Toronto International Film Festival (TIFF) este unul dintre festivalurile care atrag cel mai mare număr de spectatori. Anual, aproximativ 480.000 de oameni participă la acest eveniment la care marele premiu este acordat de public. Ediția de anul acesta va avea loc între 9 și 18 septembrie.

CITEȘTE ȘI: „După 40 de zile”, al patrulea lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, va avea premiera pe 20 august

Foto: Voodoo Films