Globurile de Aur 2022: „Belfast”, „The Power of the Dog”, „Succession” conduc în topul nominalizărilor

De: Ana Obretin / 13.12.2021, 17:28
Globurile de Aur 2022:

„Belfast”, de Kenneth Brannagh, și „The Power of the Dog„, de Jane Campion, conduc în topul nominalizărilor la Globurile de Aur 2022, cu câte șapte selecții. „Succession” este lider în topul nominalizărilor în categoriile dedicate televiziunii, cu cinci. 

Hollywood Foreign Press Association (Asociația Presei Străine de la Hollywood), organizatoarea evenimentului, a dezvăluit nominalizările luni, fără fastul cu care și-a obișnuit fanii în ultimii 78 de ani, după o serie de controverse cu care s-a confruntat de ceva vreme. Comunitatea de la Hollywood pe care acest grup de jurnalişti încearcă să o onoreze rămâne în mare parte nesigură dacă doreşte să continue să se asocieze cu Globurile de Aur. Nominalizările au fost anunțate pe canalul de YouTube al asociației. Președintele HFPA, Helen Hoehne, a dat startul anunțului prezentând reformele pe care organizația le-a făcut în ultimul an.

CITEȘTE ȘI: Filmul „Belfast” al lui Kenneth Branagh a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

Critics Choice Awards: „Succession” conduce în topul nominalizărilor pentru televiziune

Scandalul Globurile de Aur: Tom Cruise și-a înapoiat trofeele; NBC nu va mai transmite gala

Snoop Dogg a anunțat nominalizările la Globurile de Aur 2022

„Acesta a fost un an de schimbare și reflecție pentru HFPA”, a spus Hoehne. „În ultimele opt luni am lucrat neobosit ca organizație pentru a fi mai buni. Ne-am schimbat regulile, statutul, am adăugat un nou cod de conduită și ne-am restructurat conducerea. Avem, de asemenea, 21 de membri noi. Cel mai mare și mai divers din istoria noastră de 79 de ani. Nu numai că au adus o perspectivă nouă, ci și idei care ne vor ajuta să continuăm să evoluăm”, a spus aceasta.

Snoop Dogg a fost disponibil pentru a ajuta la anunțarea nominalizărilor, prezentând mai multe categorii.

Nominalizările și premiile Globurile de Aur au fost mult timp considerate o modalitate valoroasă de promovare a conținutului – film și televiziune –, atât în ​​scopuri comerciale, cât și pentru recunoaștere la Oscar și Emmy. Expunerea era mare, ceremonie de premiere fiind difuzată la nivel național de NBC. Anul viitor, gala nu va fi televizată. În urma unei anchete din Los Angeles Times, publicată pe 21 februarie, care punea sub semnul întrebării etica, practicile financiare și lipsa diversității HFPA (organizația nu avea membri de culoare la acea vreme), numeroși realizatori de film, multe studiouri și rețele importante au transmis că nu vor mai colabora cu organizația, cu excepția cazului în care și până când aceasta va implementa modificări substanțiale. NBC a anunțat că nu va mai difuza ceremonia, scrie The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: Globurile de Aur 2021 – unele dintre cele mai proaste audiențe din istorie

Gala Globurile de Aur 2022 are loc pe 9 ianuarie

HFPA a decis la rândul ei să nu renunțe la gala din 2022, argumentând că se poate reforma și că poate menține succesul de decenii. Organizația a făcut progrese majore, adoptând noi reglementări interne care interzic acceptarea de cadouri sau călătorii gratuite și deschiderea calității de membru către o zonă mai largă din punct de vedere geografic. Drept urmare, unele studiouri și rețele au reluat în liniște interacțiunile cu membrii HFPA în mod individual sau, în unele cazuri, colectiv.

Cea de-a 79 ediție a galei Globurile de Aur va avea loc pe 9 ianuarie, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

Lista completă a nominalizărilor la Globurile de Aur 2022 se găsește AICI.

CITEȘTE ȘI: Jane Campion va primi Premiul pentru Regizorul Anului la Palm Springs International Film Awards

Foto: Netflix