Filmul „West Side Story”, interzis în majoritatea statelor din Golf din cauza unuia dintre personaje, presupus transgender 

De: Nicoleta Lepădatu / 08.12.2021, 07:19
Filmul „West Side Story”, interzis în majoritatea statelor din Golf din cauza unuia dintre personaje, presupus transgender 

Remake-ul „West Side Story”, legendarul film muzical în regia lui Steven Spielberg a fost interzis în Bahrain, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar și Oman.

„West Side Story” este una dintre cele mai așteptate lansări ale acestui sfârșit de an. La 60 de ani după ce a fost realizat originalul, regizorul Steven Spielberg prezintă adaptarea sa după legendarul film de Robert Wise, Jerome Robin și Leonard Bernstein. La fel ca versiunea originală din 1961, din care se inspiră foarte mult, filmul spune povestea dragostei zădărnicite dintre Maria și Tony pe fundalul ciocnirilor dintre bandele rivale. O transpunere a lui Romeo și Julieta în New York-ul anilor 1950. Produs de Disney și studiourile 20th Century, filmul va intra în cinematografele din România vineri.

Chiar înainte de anunțul lansării sale în cinematografe și, deși filmul era deja distribuit în întreaga lume, mai multe țări au refuzat să-l difuzeze. În Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Arabia Saudită și Kuweit, unde filmul nu a primit certificat de lansare, sau în Qatar și Oman, unde Disney a refuzat să aplice reducerile cerute de distribuitori.

Nu este prima dată când statele din Golf au cenzurat unele dintre lansările majore de filme, până la punctul de a le interzice dacă nu au primit reducerile cerute de la studiouri. În plus, limbajul vulgar, sexualitatea, blasfemia se numără printre motivele cenzurii. În 2020, mai multe țări din Golf au interzis difuzarea „Onward”, un film Pixar, din cauza unei aluzii la homosexualitatea unuia dintre personaje. Mai recent, „The Eternals”, cea mai recentă producție Marvel, nu a fost licențiată în mai multe state, inclusiv Arabia Saudită, Qatar și Kuweit, din cauza prezenței primului supererou declarat gay din universul Captain America și Spider-Man.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI:

„West Side Story”, de Steven Spielberg, în cinematografele românești, de vineri