A fost lansat trailerul oficial al filmului „West Side Story”, în regia lui Steven Spielberg (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 16.09.2021, 07:00
A fost lansat trailerul oficial al filmului „West Side Story”, în regia lui Steven Spielberg (Video)

Cu o întârziere de mai bine de un an, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost lansat trailerul oficial al musicalului „West Side Story” regizat de Steven Spielberg.

Cu o durată de două minute, avanpremiera ilustrează povestea clasică a iubirii interzise dintre Tony (interpretat de Ansel Elgort) şi Maria (Rachel Zegler) şi ura dintre bandele Jets şi Sharks.  Din distribuție face parte și actrița Rita Moreno – în rolul Valentinei -, care este cunoscută pentru rolul Anitei din musicalul “West Side Story” din 1961, dar și  Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Josh Andrés Rivera, Corey Stoll şi Brian d’Arcy James.

Tony și Maria se îndrăgostesc într-un New York al anilor 1950, în timpul conflictelor dintre bandele rivale de gangsteri Jets și  Sharks. Trailerul filmului nu are dialog, însă prezintă mai multe indicii și scene, inclusiv o recreere a unora dintre cele mai populare numere de dans din versiunea din 1961.

Deşi remake al filmului din 1961, al clasicului de pe Broadway, care a fost inspirat de piesa „Romeo şi Julieta” a lui William Shakespeare şi adaptat după cartea lui Arthur Laurents, pe muzica lui Leonard Bernstein şi versurile lui Stephen Sondheim, versiunea lui Steven Spielberg nu este o copie a lungmetrajului clasic, cuprinzând scene şi dialoguri noi.

Dramaturgul Tony Kushner, nominalizat la Oscar şi premiat cu Pulitzer, a scris scenariul filmului. Justin Peck, premiat cu Tony, a semnat coregrafia, iar din echipa muzicală a făcut parte dirijorul Gustavo Dudamel de la Los Angeles Philharmonic.

Filmul a fost finalizat în octombrie 2019, însă data de lansare a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei.

„West Side Story” este programat să fie lansat în cinematografe pe 10 decembrie.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Actriţa Jennifer Lawrence, fotojurnalistă premiată cu Pulitzer într-un film regizat de Steven Spielberg