Steven Spielberg va regiza un film inspirat de copilăria sa

De: Loredana Toma / 10.03.2021, 19:22
Steven Spielberg va regiza un film inspirat de copilăria sa

Deși filmul său “West Side Story” nu va avea lansarea mai devreme de sfârșitul anului, regizorul Steven Spielberg și-a găsit deja următorul proiect, un lungmetraj al cărui titlu nu a fost încă stabilit, dar este inspirat de copilăria sa, pe care și-a petrecut-o în Arizona.

Potrivit Deadline, actrița Michelle Williams este în negocieri pentru a interpreta un rol imspirat de mama regizorului, însă cu voce separată, originală.

O poveste personală cu un scenariu completat de Steven Spielberg

Dat fiind faptul că proiectul este o poveste atât de personală, va fi pentru prima oară de la drama “A.I”. (2001) când Spielberg se va implica în scrierea scenariului, alături de Tony Kushner un colaborator vechi al cineastului american. Filmările vor începe în această vară, iar lansarea se așteaptă să fie în 2022, însă nu au fost oferite detalii mai exacte. Pentru moment, regizorul se va ocupa să găsească mai mulți actori copii care îl vor interpreta pe regizor la vârste diferite.

Copilăria din Arizona a fost sursa de inspirație pentru multe filme marca Spielberg

De-a lungul anilor, Spielberg a tot povestit despre cum faptul că a crescut în Arizona a fost o sursă de inspirație pentru multe dintre filmele sale, pornind de la temati până la personaje în sine. Documentarul din 2017, difuzat de HBO, a fost primul care a relatat despre trecutul său, însă se pare că noul film va arăta într-adevăr povestea începuturilor unuia dintre cei mai relevanți creatori din cinematografie.

Decizia de a face acest film a fost luată la începutul anului, când toate etapele de producție pentru “West Side Story” au fost încheiate și Spielberg a avut timpul necesar să se gândească la un nou proiect.

Spielberg a câștigat un Oscar pentru regia filmului „Salva’i soldatul Ryan” (1998) și alte două ca regizor și producător al dramei „Lista lui Schindler” (1994).

Cât despre actrița Michelle Williams, ea va apărea în biografia “Fever”, de Todd Haynes, unde are rolul artistei americane Peggy Lee. Totodată, va putea fi urmărită în producțiile “Showing Up” și a mai jucat recent în “After the Wedding”, “Venom: Let There Be Carnage” și “Fosse/Verdon”, pentru care a primit un premiu Emmy.

CITEȘTE ȘI: Steven Spielberg va regiza un serial TV inspirat din romanul „Minunata lume nouă”, de Aldous Huxley 

Spielberg reia un vechi proiect 

Michelle Williams va fi Peggy Lee în filmul biografic “Fever”

Foto: Profimedia Images